ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Потврђена подршка грађана Војводине Демократској странци

- A +
Демократска странкаЗрењанин, Србобран, Апатин, 3. марта 2013.

Демократска странка, иако на поновљеним изборима за Скупштину АП Војводине није добила нове посланике, потврдила је своју позицију и подршку коју има међу грађанима Војводине, јер је забележила раст у срединама које јој нису наклоњене. Апсолутна већина коју Влада Војводине има у Скупштини АП Војводине остаје непромењена и апсолутно доминантна.

Према прелиминарним резултатима допунских избора за посланике у Скупштини АП Војводине, кандидати Демократске странке остварили су значајно боље резултате него у мају 2012. године. Ови избори су у Војводини подигли потенцијал Демократске странке за преко 10.000 гласова.

У Србобрану је кандидаткиња Валерија Танасијин освојила 3.490 гласова, што је 1.500 гласова више него у првом кругу, а 1.000 више него што је Демократска странка освојила на мајским изборима.

У Апатину је Бруно Урбановски освојио 4.441 глас, што је дупло више него 2012. године и 1.300 гласова више него у првом кругу.

У Зрењанину је Миодраг Дамјанов освојио 3.865 гласова, што је такође огроман успех Демократске странке, с обзиром на то да на мајским изборима кандидат ДС-а није ни ушао у други круг.

На овим изборима су уочљива два тренда: први је снажно јачање подршке Демократској странци у традиционално ненаклоњеним срединама, а други је тренд прерасподеле СНС и СПС гласова, где су се на допунским изборима гласови СПС прелили СНС, па ће уместо двојице социјалиста и једног напредњака у Скупштини Војводине бити два напредњака и један социјалиста.

Ови избори не мењају апсолутну већину коју коалиција окупљена око Демократске странке има у Скупштини Војводине али охрабрује чињеница да расте подршка Демократској странци у срединама које јој раније нису биле наклоњене.

Оштро осуђујемо страшну атмосферу деведесетих са батинашима, црним џиповима и полицијом која не реагује или реагује као полиција једне партије, а не свих грађана. Подсећамо да је у Србобрану забележено низ инцидената, у којима је повређено преко 20 особа. Очекујемо да ће полиција изаћи са подацима ко је нападао грађане Војводине из београдских џипова. Захтевамо да никога од изгредника не аболира чињеница да су активисти СНС-а, или су ангажовани од стране СНС-а.

Покрајински одбор ДС за Војводину

Повезане вести

Демократска странка

ДС: Пресуда Младићу задовољење правде

Београд, 22. новембра 2017.Демократска странка сматра да данас Србија коначно улази у завршну фазу поглавља званог Хаг и да је пресуда Ратку Младићу дуго очекивано задовољење правде и...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Демократска странка

Кривична пријава против Ружића

Београд, Пећинци, 28. октобра 2017.Извршни одбор Демократске странке поднеће кривичну пријаву против министра Бранка Ружића јер је приликом формирања привременог органа у општини Пећинци прекршио члан 86 закона о...
Демократска странка

ДС једногласно: На изборе са својим кандидатом

Београд, 18. октобра 2017.Председништво Демократске странке на заједничкој седници са посланичким клубом донело је једногласну одлуку да Демократска странка на предстојећим...
Демократска странка

Поражавајуће статистике: У Србији највећа неједнакост дохотка у Европи

Београд, 17. октобра 2017.Демократска странка је поводом Светског дана борбе против сиромаштва саопштила да је на основу релевантних...