ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Плате у хуманитарне сврхе

- A +
Демократска странкаПосланици Демократске странке, као и претходних месеци, уплатили су у хуманитарне сврхе новац од плата из Скупштине Србије.

Овог месеца помоћ је појединачно добило пет социјално угрожених породица у укупном износу од 170.000 динара. Деци сирочади из Косовског Поморавља уплаћено је укупно 450.000 динара (појединачно у вредности од 100 еура).

Дому за децу без родитељског старања "Колевка" у Сомбору уплаћено је 280.000 динара како би купили ЕКГ апарат који им је неопходан за превентивни рад са децом. У дому је већина деце хендикепирана. Од 150 хендикепираних 130 је монголоидно. Највећи број те деце има срчане мане.

Данијелу Стевановићу, 12-огодишњем дечаку из Младеновца, који је успешан каратиста са преко 56 медаља уплаћено је 20.000 динара.

Владимиру Михајловићу из Лесковца који је одличан ученик VIII разреда (дете без родитељског старања) и Владимиру Прокоповићу, такође из Лесковца, ученику III разреда Гимназије који је првак Србије у хемији, купљени су компјутери.

Повезане вести

Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Осуда напада на Наташу Мићић

Београд, 2. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, најоштрије је осудила увредљиве изјаве Војислава Шешеља упућене народној посланици Наташи Мићић и рекла да ДС...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива)

Јерков: Србија закон о несталим бебама мора да усвоји због себе, а неће ни из обавезе

Београд, 22. септембра 2017.Изјава народне посланице Демократске странке Александре Јерков: Сама чињеница...