ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Демократе код Демократа: Балша Божовић, Гордана Чомић и Александра Јерков у САД

- A +
Демократе код Демократа: Балша Божовић, Гордана Чомић и Александра Јерков у САД (Фото сервис ДС) Вашингтон, 5. новембра 2016.

Народни посланици Демократске странке Балша Божовић, Гордана Чомић и Александра Јерков током посете Вашингтону имали су састанке у Стејт Департменту, регулаторним телима и институтима који се баве изборним процесом, као и са аналитичарима, фондацијама и невладиним организацијама које прате председничке изборе у Сједињеним Америчким Државама.

На састанку у Стејт Департменту, у оквиру чијег програма посланици Демократске странке бораве у Америци, било је речи о ЕУ интеграцијама, развоју демократских процеса и владавини права у Србији.

У Федералној изборној комисији упознали су се са механизмима за контролу трошења средстава и финансирања предизборних кампања, у Федералној комисији за комуникације разговарали су о начинима за обезбеђивање једнаке заступљености свих кандидата у медијима и о важности независних и префесионалних регулаторних тела за обезбеђивање фер и слободних избора, који су основ за успостављање и развијање демократије.

Многобројне невладине организације, фондације и представници академске заједнице са којима су се посланици састали, попут Meridian international центра, Heritage фондације, International Foundation For Electoral Systems, Capital Communication Group и Project Vote, упознали су их са својим радом на пољу развијања политика, контроле изборних механизама, регистрације бирача и могућностима за реформу изборног система, како у Сједињеним Државама, тако и у Србији.

Народни посланици своју посету САД у оквиру "International Visitors Leadership Program" настављају у једној од најзначајнијих савезних држава за предстојеће председничке изборе, Флориди, где ће присуствовати процесу гласања. Народни посланици ће резултате избора током изборне ноћи пратити у штабу Хилари Клинтон.

Информативна служба Демократске странке

Повезане вести

Демократска странка

ДС: Пресуда Младићу задовољење правде

Београд, 22. новембра 2017.Демократска странка сматра да данас Србија коначно улази у завршну фазу поглавља званог Хаг и да је пресуда Ратку Младићу дуго очекивано задовољење правде и...
Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...