ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

У Новој Пазови отворена фабрика изолационог материјала

- A +
Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић на отварању фабрике у Новој Пазови (Танјуг) Нова Пазова, 15. марта 2012.

Фабрика изолационог материјала за грађевинарство "Мекен Европа тек" отворена је у индустријској зони Нове Пазове.

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић рекао је на отварању да ће фабрика производити најчистији и еколошки најприхватљивији изолациони материјал који ће се користити у грађевинарству.

"Инвестиција 'Мекен Европа тек-а', која ће упослити неколико десетина људи, модел је будућег развоја земље, а то су мале фабрике са неколико десетина запослених", рекао је Дулић.

Компанија "Мекен Европа тек", која је основана средином прошле године као заједнички подухват јужнокорејској "Мекен ИПЦ" и фирме "Европа инекс", тренутно запошљава 35 људи, а до краја 2013. требало би да запосли још 60 радника, најављено је на отварању.

Укупна вредност инвестиције "Мекен Европа тек-а" процењена је на четири милиона евра.

Председник општине Стара Пазова Горан Јовић рекао је да је у тој општини у претходне три године отворено око 2.500 радних места, чиме је локална привреда успела делимично да нивелише број отпуштених.

Он је додао да би до краја године у тој општини требало да буде отворено 1.700 радних места.

Фабрика ће производити изолациони материјал под именом изомет, који има својства да смањи утрошак енергије, изолује од влаге и пет пута је тањи од других стандардних материјала исте намене.

Изомет је звучни, топлотни, водоотпорни изолатор и има примену у грађевинарству, али и у аутоиндустрији и климатизацији.

Од изомета се могу израђивати играчке, торбе, разне врсте простирки и друга роба широке потрошње, речено је у Новој Пазови.

Материјал нема никакво штетно дејство на животну средину, а како је наведено, могуће га је у потпуности рециклирати.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Београд, 22. октобра 2017.Обраћајући се делагаткињама и делегатима на изборној конференцији Демократске омладине, Форума пензионера и Форума...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Божовић: Млади да се побуне

Божовић: Млади да се побуне

Београд 11. октобра 2017.Млади у Србији треба да се побуне и направе од ове земље место по својој мери, изјавио је посланик Демократске странке Балша Божовић и упозорио да Србију напушта најперспективнији део...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...
Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од Скупштине града Суботица доношење...