ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић потписао Меморандум о разумевању

- A +
Председник Владе Војводине Бојан Пајтић приликом потписивања Меморандума о разумевању (www.vojvodina.gov.rs)Нови Сад, 16. марта 2012.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић, амбасадорка Републике Чешке у Србији Хана Хубачкова, председник општине Бела Црква Жељко Црногорац и директорка Фонда за заштиту животне средине Жељка Јуракић потписали су у Влади Војводине Меморандум о разумевању између Владе АП Војводине, општине Бела Црква, Фонда за заштиту животне средине и Чешке развојне агенције.

Меморандум је потписан ради реализације пројекта "Изградња канализационог систему у селу Крушчица", општина Бела Црква, а у оквиру развојне сарадње између Чешке и Србије.

Председник Пајтић и амбасадорка Хубачкова сложили су се да је ово историјски догађај, јер се на јединствен начин решава проблем једног насељеног места.

Посебну похвалу председник Пајтић упутио је чешкој влади, јер се одговорно односи према својим житељима у селу Крушчица, где једну четвртину чине Чеси. Решавањем проблема канализационог система, не само да ће се побољшати стандард грађана, већ ће се помоћи и у развоју пољопривреде, нарочито воћарства и привреде. Ово је први пут да је покрајинска влада била медијатор у решавању насталог проблема.

Село Крушчица са око 1.000 становника, има проблем, јер се канализациони отпад из села испушта кроз отворене ровове дуж сеоских путева у три сеоска потока који се потпуно спајају северозападно од села. То доводи до контаминације околног земљишта, и до загађења подземних вода.

Чешка Развојна Агенција је одговорна за припрему комплетне документације, доставу, монтажу, пуштање у рад, тестирање и обучавање људи који ће одржавати нови канализациони систем. Њен финансијски допринос износи око 721.000 евра. Општина Бела Црква обезбеђује све дозволе и врши надзор изградње у складу са законима Републике Србије.

Влада АП Војводине финансираће почетне радове,односно, ископавање земљишта, у износу од 50.000 евра. Фонд за заштиту животне средине Републике Србије ће финансирати изградњу постројења за прераду отпадних канализационих вода, који представља саставни део овог пројекта, у износу од око 100.000 евра. Извођење радова ће започети током лета ове године, а завршиће се у јесен 2014. године.

(Извор: www.vojvodina.gov.rs)

Повезане вести

Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...
Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од Скупштине града Суботица доношење...
Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља" Покрајински одбор Демократске...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Недопустиво смањење права националних заједница

Васин: Недопустиво смањење права националних заједницаНови Сад, 19. јуна 2017. Изјава Мирослава Васина, председника Покрајинског одбора ДС за Војводину: На последњој седници Скупштине...