ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Караван Демократске омладине у Лозници

- A +
Председник Демократске омладине Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)Лозница, 30. марта 2012.

Представници подмлатка Демократске странке су, у оквиру каравана који путује по Србији, посетили Лозницу где су са грађанима, пре свега, младима разговарали о својим идејама за стварање повољније будућности за младе.

Председник Демократске омладине Балша Божовић рекао је да је циљ данашње посете Лозници да се непосредним разговором са младима укаже на могућност унапређења животног стандарда коју пружа статус кандидата за чланство у ЕУ.

Он је рекао да сваки грађанин и сваки млад човек има потребу да се осећа сигурним, а то може да се постигне интеграцијама у ЕУ, пре свега, због повећања броја радних места, што је, како је навео, у Лозници примењивано отварањем према препоруци Владе Србије фабрике мултинационалне компаније "Голден лејди".

Према његовим речима, у оквиру политике ДС постоје конкретна решења која су усмерена на побољшање услова за труднице, младе брачне парове и омладину на селу, као и мере за образовање и запошљавање младих како би могли безбрижно да заснивају породице.

Демократске странка више од две деценије сматра младе природним бирачким телом, рекао је Божовић и додао да би млади требало да гласају на изборима како би лично одлучивали о својој будућности, а "уколико они не направе свој избор, онда ће дозволити да то неко други учини".

Караван Демократске омладине, који обилази Србију под слоганом "Избор младих за бољи живот — Борис Тадић", кренуо је 25. марта, а посетиће 60 до 70 градова и општина, рекао је Божовић.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Стефановић је дежурни потпиривач лажних узбуна

Београд, 15. новембра 2017.Народни посланик Балша Божовић, члан скупштинског одбора за одбрану и унутрашње послове, реаговао је на изјаву Небојше Стефановића у...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Београд, 22. октобра 2017.Обраћајући се делагаткињама и делегатима на изборној конференцији Демократске омладине, Форума пензионера и Форума...