ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић: Наставак пута ка ЕУ је најсигурнији избор

- A +
Председник Борис Тадић у обраћању грађанима на скупу листе ''Избор за бољи живот'' у Белој Паланци (Танјуг) Бела Паланка, 2. априла 2012.

Председник Демократске странке Борис Тадић поручио је на предизборном скупу листе "Избор за бољи живот" да не жели да грађанима обећава куле и градове, али да се обавезује да ће наставити да буде амбасадор српске привреде како би свако у Србији ко жели да ради добио посао.

"Ви бирате — ако изаберете да идемо даље овим путем, ја сам ту. Увек ћу да дођем да се погледамо у очи. Немојте да започето прекинемо, да не бисмо оставили Србију као незавршену кућу", рекао је Борис Тадић обраћајући се грађанима у центру Беле Паланке.

У општини у којој према статистикама има око две и по хиљаде незапослених, председник Тадић је истакао да се више не сме дозволити да они који не желе да раде а нуди им се посао, буду социјални случајеви, али да је обавеза државе да свакоме ко жели да ради обезбеди посао.

Позвавши грађане да се на предстојећим изборима определе за наставак пута ка ЕУ, Тадић је објаснио да је то једини пут који нуди извесност и да би сваки други избор значио да Србија остаје незавршена кућа.

"Уверен сам да је то најсигурнији избор, не смемо да променимо пут корачања ка ЕУ. И Европска унија има проблеме, али је то простор где ће се најбоље живети на планети Земљи у наредних 40 година. Зато предлажем да наставимо да идемо ка звездама ЕУ", поручио је Тадић.

Наредна Влада Србије, како је рекао, мора да буде што пре формирана и да донесе нове мере које ће бити у континуитету са последњим мерама садашње владе како би страни инвеститори наставили да улажу у Србију.

Председник Борис Тадић у обраћању грађанима на скупу листе ''Избор за бољи живот'' у Белој Паланци (ФоНет) "Седење код куће и причање о вечној неутралности и националном поносу је бесплодно јер нема поноса без радних места", рекао је Тадић, и додао да ће учинити све како би и у општину Бела Паланка довео једног великог страног инвеститора.

Председник Тадић је рекао да је стицање статуса кандидата за чланство у ЕУ било велики политички искорак за Србију, и да је сада неопходан континуитет државне политике како би се тај догађај материјализовао и на пољу економије, за шта постоји велика шанса јер интересовање инвеститора за улагање у Србију расте.

"Знам да су многи озлојеђени и љути, али нисмо могли да урадимо све. Урадили смо више него било ко пре нас", истакао је Борис Тадић.

Он је захвалио грађанима који су на скуп у центру Беле Паланке дошли са децом и рекао да му је тим чином указана посебна част и да то схвата као поруку поверења у његову жељу да деци и младима у Србији осигура бољу и просперитетнију будућност.

Као најважније циљеве листе "Избор за бољи живот", Тадић је навео обезбеђивање макроекономске стабилности, подршку малим и средњим предузећима, инвестиције у инфраструктуру и пољопривреду, довођење страних инвеститора и поспешивање наталитета.

На скупу је говорио и председник Општинског одбора ДС Бела Паланка Горан Миљковић који је навео да је у тој општини формирана индустријска зона површине 30 хектара, и да је сада потребно да у њој никну предузећа која би младе задржала у овом делу Србије.

"Није циљ да неко од нас постане неко, већ да изградимо нешто по чему ће нас памтити генерације. Циљ нам је да наши привредници када се отворе европски фондови побољшају производњу и отворе нова радна места уз помоћ председника Бориса Тадића и Владе Србије", рекао је Горан Миљковић.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...