ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Помоћ иришким пољопривредним произвођачима

- A +
Председник Владе Војводине Бојан Пајтић приликом уручења решења о додели стеоних јуница у општини Ириг (www.vojvodina.gov.rs)Крушедол, 4. априла 2012.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у Крушедолу је уручио решења о додели 250 висококвалитетних стеоних јуница. Јунице сименталске расе увежене из Аустрије, подељене су пољопривредним произвођачима из Крушедола, Нерадина, Гргетека, Добродола, Ривице, Шатринаца и других села ове сремске општине.

Ова подстицајна мера, вредна 57 милиона динара, усмерена је на развој сточарства у овом крају.

Влада Војводине је у протекле четири године 24 милијарде динара инвестирала у пољопривреду. Већина средстава из Фонда за развој и Гаранцијског фонда била је усмерена што у примарну, што у секундарну пољопривредну производњу, зато што је пољопривреда и наша развојна и наша извозна шанса. Већина нашег извоза јесте управо извоз из области пољопривреде, рекао је председник војвођанске владе.

Овај пројекат је јединствен, то је модел који ће се примењивати и у другим општинама. Он показује колико је важно да се од локалног, преко покрајинског до републичког нивоа сви заједно организујемо да бисмо имали бољу продуктивност у сточарству, да бисмо обезбедили бољу сировинску базу за наше млекаре и да би сточарство са својим потенцијалом добило ону врсту подршке и замаха какве заслужује, рекао је Пајтић.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић са пољопривредним произвођачима у Крушедолу (www.vojvodina.gov.rs)Након увоза из Аустрије и једномесечног карантина на фарми "Врбајац" у Крушедолу, стеоне јунице ће се преселити у штале пољопривредних произвођача из општине Ириг. На тај начин, поправиће се расни састав крава млекуља. Читава ова активност одвијала се као пројекат општине Ириг.

Говорећи о томе, председник општине Владимир Петровић је истакао да је ову акцију подржало и Министарство пољопривреде.

Општина Ириг је из свог буџета, свог Фонда за развој пољопривреде, за овај пројекат издвојила 12 милиона динара. Он је јединствен случај у Војводини, једина смо општина која је успела да обезбеди средства за ову намену. Пољопривредни произвођачи су били веома заинтересовани, рекао је Петровић.

Наставићемо да помажемо пољопривредна газдинства. Имамо 90 милиона динара за ову годину, што је највиши износ Србији, ако се посматра у односу на број становника. Наставићемо са поделом бесплатних садница до пола хектара, поделом приплодних крмача, регресирањем дела осигурања. Све те мере ће, надам се, довести до тога да млади људи остану у нашој средини, изјавио је Владимир Петровић.

Услови за добијање стеоне јунице су били да постоји регистровано пољопривредно газдинство, да постоји минимум један хектар обрадивог земљишта по грлу и да газдинство има активан статус, односно да постоји већ једно грло у њему, те да су добри услови за држање те животиње. Једина обавеза коју имају пољопривредни произвођачи који су добили јунице јесте да врате једно женско теле општини, које ће даље бити прослеђено заинтересованим корисницима.

(Извор: www.vojvodina.gov.rs)

Повезане галерије

Бојан Пајтић - Помоћ иришким пољопривредним произвођачима

04 април 2012(Крушедол, 4. априла 2012) Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у Крушедолу је уручио решења о додели 250 висококвалитетних стеоних јуница. Јунице сименталске расе увежене из Аустрије, подељене су пољопривредним произвођачима из...

Повезане вести

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

ДС: Обуставити приватизацију Луке Нови Сад

Нови Сад, 18. новембра 2017.Лука Нови Сад има промет од преко милион тона робе годишње, статус луке од посебног европског значаја, представља бренд Новог Сада и значајну развојну шансу....
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци власти СНС у покрајини, ништа није...
Трибина Ивањица: Решења за грађане, промена система (Фото: Инфолига)

Демократе у Ивањици: Решења за грађане, промена система

Ивањица, 24. октобра 2017.Демократска странка у Ивањици организовала је трибину на тему актуелних политичких дешавања у Србији где су говорили потпредседница...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...