ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Фабрика одбрамбене индустрије у Лучанима повећала производњу за 70 одсто

- A +
Министар одбране Србије Драган Шутановац у обиласку Фабрике одбрамбене индустрије ''Милан Благојевић'' у Лучанима (www.mod.gov.rs)Лучани, 6. априла 2012.

Фабрика одбрамбене индустрије "Милан Благојевић" у Лучанима је за последње четири године повећала производњу за 70 одсто, рекао је у Лучанима министар одбране Србије Драган Шутановац.

Министар Шутановац је новинарима приликом посете "Милану Благојевићу" рекао да та фабрика у овом тренутку има уговорене послове за 25 милиона долара.

Шутановац је нагласио да је "Милан Благојевић" једна од кључних фабрика за цео систем одбране у Србији и да војне фабрике у Чачку, Ужицу и Ваљеву директно зависе од компонената које се производе у фабрици у Лучанима.

Фабрика "Милан Благојевић" има 1.015 запослених, од којих је 920 запослено за стално, а остали су запослени по уговору. У тој фабрици ради 90 инжењера, а последњих годину дана примљено је 15 младих инжењера.

Министар одбране Србије Драган Шутановац је истакао да је војна индустрија Србије за последње две године повећала извоз три и по пута.

Према његовим речима, војна индустрија Србије је у 2007. години извезла робу у вредности од око 60 милиона долара, а у последње две године извози се роба у вредности од око 250 милиона долара годишње.

Министар одбране Србије Драган Шутановац у обиласку Фабрике одбрамбене индустрије ''Милан Благојевић'' у Лучанима (www.mod.gov.rs)Одбрамбена индустрија има уговорених послова за око 600 милиона долара, које ће реализовати у наредном периоду. У овој години реализоваће послове за 275 милиона долара, истакао је министар одбране.

То указује да одбрамбена индустрија која запошљава укупно 10.000 радника остварује велику добит за државу, рекао је Драган Шутановац.

(Извор: Бета)

Повезане галерије

Драган Шутановац у обиласку предузећа Милан Благојевић - наменска у Лучанима

06 април 2012(Лучани, 6. априла 2012) Фабрика одбрамбене индустрије Милан Благојевић у Лучанима је за последње четири године повећала производњу за 70 одсто, рекао је у Лучанима министар одбране Србије Драган Шутановац. Министар Шутановац је...

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...