ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић на Ускршњем богослужењу у Бачкој Тополи

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи (Танјуг)Бачка Топола, 8. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић присуствовао је јутрос Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи.

Борис Тадић је потом у Бачкој Тополи посетио хуманитарну изложбу ускршњих јаја и поручио да је од суштинске важности да становници Војводине чувају заједнички живот и сваки појединачни идентитет.

"Сигуран сам да ће људи овог краја чувати нашу северну покрајину тако да обезбеђују најбољи могући живот деци, независно од тога да ли су Русини, Мађари, Хрвати, Срби... Од суштинске важности је да се чува заједнички живот и сваки појединачни идентитет", рекао је Тадић.

Према његовим речима, Војводина је јединствена регија на европском континенту, са мноштвом идентитета, култура, језика и истовремено идеја о заједничкој будућности.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на хуманитарној изложби ускршњих јаја у Бачкој Тополи (Фото сервис ДС)"То је регија која је специфична у европском смислу и која представља богатство не само за Србију него за читав континент. И увек када одлазимо у Брисел и у европске земље дичимо се Војводином и њеним посебностима", истакао је Тадић.

Он је, такође, честитао празник верницима који данас славе Ускрс.

"Данас је прилика да пожелимо срећне и успешне празнике не само житељима Бачке Тополе, већ свим нашим грађанима који данас славе и да подржимо људе свих националних идентитета који постоје у овом дивном граду, Војводини и нашој земљи", рекао је Борис Тадић.

Богослужењу и изложби су, заједно са Борисом Тадићем, присуствовали и председник Владе Војводине Бојан Пајтић и градоначелник Суботице Саша Вучинић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на хуманитарној изложби ускршњих јаја у Бачкој Тополи (Танјуг)Бојан Пајтић је подсетио да је Војводина једина регија у Европи са шест службених језика, проткана различитим националностима, вероисповестима, људима различитог порекла који умеју заједнички да славе своје благдане.

"Такав је случај и са Бачком Тополом где празнике заједничке славе Мађари, Срби, Словаци, Русини", рекао је Пајтић, додавши да је то "јединствен амбијент" и то не само у овом делу Европе већ и свету.

"То је амбијент који желимо да створимо и у целој Војводини и у целој Србији. Амбијент у којем ће људи живети заједно, а не једни поред других, амбијент у којем ће живети у складу и различитости доживљавати као предности, а не као недостатке", поручио је Пајтић.

Изложба ускршњих јаја је традиционална манифестација која се одржава од 2005. године и организује се и за католички и за православни Ускрс.

На изложби су поред ускршњих јаја биле изложене рукотоворине жена из више актива, народне ношње, уметничке слике, међу којима је био и портрет Бориса Тадића.

Манифестација је хуманитарног карактера и средства која буду прикупљена биће уручена хендикепираним лицима.

(Према вести агенције Танјуг)

Повезане галерије

Борис Тадић на Ускршњем богослужењу и изложби у Бачкој Тополи

08 април 2012(Бачка Топола, 8. априла 2012) Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић присуствовао је Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи, а потом је посетио хуманитарну изложбу...

Повезане вести

Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Демократска странка

ДС Пећинци: Незаконит избор председника општине

Пећинци, 11. јануара 2018.Општински одбор Демократске странке (ДС) у Пећинцима упутиће захтев Министарству државне управе и локалне самоуправе да поништи конститутивну...
Демократска странка

ДС Војводине најоштрије осуђује неодговорно трошење новца грађана на чланове СНС

Нови Сад, 4. јануара 2018.Покрајински одбор Демократске странке за Војводину најоштрије осуђује неодговорно...
Шутановац: ДС враћа поверење грађана

Шутановац: ДС враћа поверење грађана

Београд, 25. децембра 2017.Лидер демократа Драган Шутановац изјавио је да је ДС учешћем на изборима у четири општине - Мионици, Пећинцима, Костолцу и Неготину - остварила солидан и охрабрујући...
Демократска странка

ДС 20% у Неготину, у просеку преко 13%

Неготин, Мионица, Пећинци, Костолац, 24. децембра 2017.У Неготину, као граду са највећим бројем бирача, Демократска странка забележила је највећи резултат од скоро 20 посто, док је укупан просек свих општина преко 13...