ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Јелена Триван: За породичне фирме важна и подршка државе

- A +
Потпредседница Демократске странке Јелена Триван у посети малој породичној фирми (Танјуг, архива)Кучево, 9. априла 2012.

Потпредседница Демократске странке и кандидат за народног посланика листе "Избор за бољи живот — Борис Тадић" Јелена Триван изјавила је да је важно да мале породичне фирме имају подршку државе и у наредном периоду како би пословале стабилно и успешно и своје производе пласирале и на шира тржишта од локалне средине.

"Један од предуслова да породичне фирме постану успешне и стабилне је да иза себе имају државу која ће им помоћи", рекла је Триван после обиласка фирме "Цакијева бајка" у Кучеву која се бави производњом пецива, бурека и колача и упошљава 23 радника.

Јелена Триван је рекла да је управо та фирма доказ успешне породичне фирме у којој је, уз помоћ средстава Фонда за развој, покренута производња према најсавременијим стандардима.

"Ово је сада производња која може да извози и да се шири", нагласила је потпредседница ДС и додала да је други предуслов да таква предузећа буду стабилна, да држава помогне да се њихови производи пласирају на нека друга тржишта шире од локалне средине.

"Кандидатура за чланство Србије у ЕУ нам је и ту шансу пружила и надам се да ће ова пекара која има ХАСАП стандарде у наредном периоду уз финансијску помоћ проширити производњу и наше традиционалне производе као што је бурек пласирати на европско тржиште", рекла је Триван.

Власник фирме Божидар Стојановић рекао је да је задовољан досадашњом сарадњом и подршком државе и навео да су уз помоћ средстава из Фонда за развој и покренули производњу.

"Задовољни смо сарадњом и подршком и за нас је важно да постоји примена закона за све иста", рекао је власник породичне фирме "Цакијева бајка" у Кучеву.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...