ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС има знање и способност да земљу доведе до ЕУ

- A +
Потпредседница Демократске странке Јелена Триван (Фото сервис ДС, архива)Кучево, 9. априла 2012.

Демократска странка једина има знање и способност да земљу доведе до ЕУ, стране инвеститоре у Србију и заврши обрачун са криминалом, изјавила је потпредседница Демократске странке Јелена Триван.

"Није тренутак за велика обећања. Мало ми је чак и непријатно да гледам колеге из других странака како вам обећавају да ћете сутра живети у Холивуду, али од нашег избора 6. маја зависиће какву ћемо државу имати и ко ће је водити", рекла је Јелена Триван у разговору са грађанима у центру Кучева.

Зато, како је рекла, очекује да грађани, уместо на основу великих речи и обећања, гласају на основу разума и чињенице да су "избори гласање за будућност".

"Свако од нас треба да промисли ко ће његовом детету обезбедити боље образовање, умети да разговара са европским лидерима и довести земљу у ЕУ, а стране инвеститоре у Србију и ко ће завршити обрачун са криминалом. То је једноставан избор и гласи — Борис Тадић", поручила је Јелена Триван.

Она је истакла и да је Србија у претходне четири године, у време економске кризе, ушла у позитиван курс, да је добила визну либерализацију и кандидатуру и привукла инвеститоре.

"Само добијањем кандидатуре три пута се увећао број немачких инвеститора који су заинтересовани да улажу у Србију, наредних дана долази 'Геокс', италијанске електронске фирме, дошао је Данијели, Бош, Сименс", нагласила је Триван.

Потпредседница ДС је додала да то није довољно и да Србија зато не сме да прокоцка шансу, већ мора да да јасан сигнал инвеститорима да је безбедна и сигурна земља и да ће се на исти начин развијати, градити аутопутеве и мостове, реформисати државу, како би могли сигурно да послују...

"То је алтернатива између оних који су у најтеже време урадили нешто и знају како то да раде и у будућности, и оних који су оставили трагичне последице по државу и данас се кандидују као да први пут ступају на политичку сцену и као да се не сећамо да смо 2000. године наследили 169 одсто дуга, две године неплаћених пензија, дечјих додатака и социјалних давања", истакла је Триван.

Она је додала да сада ти који су земљу оставили у дуговањима, говоре о дуговима, а они који су је оставили без перспективе, говоре о будућности.

"Ти који су оставили земљу у дуговањима сада говоре о дуговањима, који су је оставили без перспективе говоре о будућности, који су на чудне начине стекли имовину, ставили на листу Карића, Велимира Илића, данас говоре о поштењу", навела је Јелена Триван и додала да је зато 6. мај важан животни избор за грађане.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Демократска странка

ДС Пећинци: Осуђујемо упад разбојника у кућу опозиционарке

Пећинци, 17. новембра 2017.Демократска странка Пећинци најоштрије осуђује синоћни упад три наоружана непозната лица у кућу Јелене Грујић, председнице ОО...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...