ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Са статусом кандидата утростручено интересовање инвеститора

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обиласку погона предузећа Грах аутомотив у Баточини (Танјуг)Баточина, 9. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић изјавио је у Баточини да је интересовање страних инвеститора за улагање у Србији утростручено после добијања статуса кандидата за чланство у Европској унији.

Борис Тадић је, поводом посете фабрици "Грах аутомотив", истакао да без страних инвестиција, уз подршку државе, односно локалних самоуправа, није могуће обезбедити сигурност за људе, плате за породице.

"Модел који смо почели да стварамо 2006. унапређивали смо свих ових година и он је све бољи и бољи", оценио је лидер ДС, изражавајући задовољство успешношћу фабрике у Баточини, која се од отварања до данас непрестано развија, што значи и да отвара нова радна места и запошљава.

Реч је о моделу према којем је инвеститор, у Баточини, на пример, за свако радно место предвиђено бизнис планом добио један ар земљишта за градњу постројења.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обиласку погона предузећа Грах аутомотив у Баточини (Танјуг)Тадић је нагласио да би будућа влада морала да изврши реформу пореског система, као и да предузме "велике и значајне реформске кораке у области макроекономије", јер је то основ успешне економије и функционалног и одрживог економског понашања у Србији.

Мала и средња предузећа, како је додао, свугде у свету, па и у Србији, бију битку са обимним и компликованим административним процедурама и то је прва ствар која мора да се реши, посебно да се смањи број обавезних процедура без којих не могу да се отворе радна места.

Према његовим речима, подстицаји се морају предвидети не само за стране, већ и домаће инвеститоре.

"Не видим ниједан разлог зашто неки наш човек који води, на пример, средње предузеће, не би добио подстицај за набавку неке машине", запитао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обиласку погона предузећа Грах аутомотив у Баточини (Танјуг)Лидер Демократске странке је указао на чињеницу да се средства дата у виду подстицаја враћају држави, односно друштву:

"Ново радно место враћа новац у буџет. Подстицаји које држава обезбеди инвеститорима представљају корисно преусмеравање средстава, јер се та средства врате држави, а она их даље усмерава и инвестира у нове школе, науку, спортске дисциплине, али и у све оно што држава значи, у сигурност и безбедност", поручио је он.

Борис Тадић је нагласио да се истовремено мора водити рачуна о изградњи инфраструктуре, и да и на том плану држава, као и до сада, треба да иде у сусрет инвеститору, а не да чека.

Он је, у том контексту, најавио да ће у четвртак бити отворени радови на аутопуту који ће коначно решити проблем Ибарске магистрале.

Према његовим речима, на том магистралном правцу биће мноштво инжењерских и грађевинских подухвата који ће, поред нових радних места, нашим предузећима донети и нове референце, за нове радове.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обиласку погона предузећа Грах аутомотив у Баточини (Танјуг)"Наша намера је да у релативно кратком року, практично две трећине становништва Србије буде веома близу или на самој мрежи аутопутева. Баточина је најбољи пример да инвестиције долазе и због тога што је ту инфраструктура", казао је Тадић додајући да у Баточини ускоро очекује отварање једног новог погона.

Борис Тадић је најавио и инвестиције у енергетском сектору, односно почетак изградње значајних енергетских постројења у виду термоелектрана од 750 мегавата, те хидроенергетских постројења на Ибру и на Морави.

Предузеће "Грах аутомотив", које је данас посетио лидер ДС, почело је да ради 2006. и тренутно запошљава, како је објаснио директор Аца Златић, око 330 радника, а до краја идуће године намерава да има укупно 560 запослених.

Предузеће се бави производњом кабловских и електронских делова и опреме за познате светске произвођаче аутомобила.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Неискрени европејци ударили у зид са политиком седења на две столице

Београд, 26. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац за дневни лист Данас изјавио је да су неискрени европејци у...
Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Београд, 22. октобра 2017.Обраћајући се делагаткињама и делегатима на изборној конференцији Демократске омладине, Форума пензионера и Форума...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Београд, 12. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се данас са председником Социјалистичке интернационале и некадашњим премијером...