ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић: Искористити потенцијале пољопривреде

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић приликом обиласка компаније ''Супериор'' у Великој Плани (Танјуг)Велика Плана, 10. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић посетио је у Великој Плани компанију "Супериор" која готово две деценије примењује најнапредније научне методе у производњи семена и садног материјала.

Власник предузећа Иво Ђиновић, иначе носилац локалне изборне листе "Избор за бољу Велику Плану", провео је Тадића кроз савремену лабораторију у којој се годинама успешно развијају хибридне врсте семена прилагођене посебним климатским условима.

У разговору са власником највећег српског приватног предузећа у овој области, Тадић је означио стратешки најважније тачке развоја српске пољопривреде: производњу најквалитетнијег семена, квалитетно земљиште, ангажовање пољопривредних саветника, обуку пољопривредника, подстицајне мере државе, изградњу и чишћење канала, обезбеђивање тржишта и ревитализацију индустрије вештачких ђубрива.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић приликом обиласка компаније ''Супериор'' у Великој Плани (Танјуг)"Ми данас имамо неколико десетина пута мањи бруто домаћи производ у пољопривреди него што је то могуће, а можемо све да поправимо уколико почнемо од оваквих предузећа и учинимо искорак у областима које сам поменуо", рекао је Борис Тадић.

У најкраћем року држава ће, како је најавио, размотрити на који начин може да субвенционише производњу семена и наводњавање, односно копање бунара.

Елемент знања у пољопривредној производњи, како су констатовали Тадић и Ђиновић, доноси и највеће приходе, а производња семена је управо пољопривредна делатност у којој је удео знања најизраженији.

"Када Србија политички одлази у свет а нема шта да понуди, она је недовољно јака земља. Производња је у суштини сваке политике и важно је да се елемент знања што више укључи у производњу", казао је Тадић и, честитајући власнику компаније на успесима које постиже и на страним тржиштима, истакао да Србија поново хвата корак са светом у домену пољопривредне науке.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обиласку компаније Супериор са власником Ивом Ђиновићем (Танјуг)Он је подсетио и да је Србија једина земља на северној полулопти са великим потенцијалима за производњу фосфатног ђубрива, те да би панчевачкој "Азотари" требало у најскорије време пронаћи стратешког партнера.

После посете компанији "Супериор", кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић прошетао је центром Велике Плане и разговарао са грађанима.

Борис Тадић је раније данас разговарао са воћарима у општини Смедеревска Паланка о потенцијалима те гране, али и проблемима због којих не могу још више да подигну квалитет производње.

(Према вести агенције Танјуг)

Повезане галерије

Борис Тадић: Искористити потенцијале пољопривреде

10 април 2012(Велика Плана, 10. априла 2012) Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић посетио је у Великој Плани компанију Супериор, која готово две деценије примењује најнапредније научне методе у производњи семена...

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...