ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Председник Тадић: Србија не сме да стане!

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у сусрету са грађанима Параћина (Танјуг)Параћин, 10. априла 2012.

У Србији је последњих година направљен политички и економски систем који даје резултате, али који може да стане уколико на наредним изборима не буде обезбеђен континуитет државне политике, поручио је кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић.

"Све тешке и комплексне реформе које изводимо су допринос да се ствари побољшају. Било је грешака. Не постоји човек који не прави грешке, а по томе се ни ја не разликујем од других људи", казао је Борис Тадић у разговору са грађанима Параћина.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у сусрету са грађанима Параћина (Танјуг)Грађани ће 6. маја, како је објаснио, имати прилику да се изјасне не само о будућности какву желе, већ и о карактеру државе у којој ће живети.

"Коначно смо изградили систем који даје резултат и то не сме да престане. Ако сада Србија стане, ми ћемо поново да се нађемо у недоумицама и проблемима, поново ће бити успорена градња инфраструктуре, као и политичке, економске и здравствене реформе", објаснио је лидер Демократске странке.

Србија данас, како је подсетио, ужива највиши међународни углед у новијој историји, а демократски систем у њој је до те мере изграђен да су из политике протеране претње и насиље.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у сусрету са грађанима Параћина (Танјуг)"Свако има право да се кандидује, и данас имамо демократију и ниво слободе какав нисмо имали никада у историји. Ови избори протичу у кудикамо мирнијој атмосфери него они у прошлости. Пре само четири године било је претњи насиљем, али тога више нема, тако да се Србија мења у позитивном смислу", рекао је Тадић.

Председник Тадић је додао да је важно да Србија добије валидацију реформи из читавог света.

"То што смо ми драги сами себи је важна ствар, али потребно је да добијемо и из иностранства валидацију реформи како бисмо привукли инвестиције", објаснио је лидер Демократске странке.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у разговору са грађанима Параћина (Танјуг)Борис Тадић је поновио да од кад је Србија добила статус кандидата за чланство у ЕУ инвеститори из иностранства се три пута више распитују за пословање у Србији.

Према његовим речима, то је конкретан пример како се политичким реформама и кретањем земље према ЕУ могу створити боље околности за живот људи.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић посетио је данас и Смедеревску Паланку, где је обишао пољопривредно газдинство Славољуба Мијаиловића у селу Селевац, и Велику Плану, где је посетио предузеће за производњу хибрида семена воћа, поврћа и траве Супериор.

(Према вести агенција Танјуг, Бета)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...