ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Отворен Плато др Зорана Ђинђића и реконструисани Карађорђев трг у Баточини

- A +
Министар одбране Драган Шутановац и председник општине Баточина Радиша Милошевић на свечаности поводом отварања реконструисаног Карађорђевог трга и Платоа др Зорана Ђинђића (Танјуг)Баточина, 12. априла 2012.

Министар одбране Србије Драган Шутановац отворио је у Баточини реконструисани Карађорђев трг и Плато др Зорана Ђинђића, на којем је затим изведена парадна вежба гарде Војске Србије.

Драган Шутановац је нагласио да трг и плато носе назив по именима две велике историјске личности које ће остати упамћене у националној историји нашег народа — "вожда српских устаника на почетку 19. века и српског реформатора и премијера на почетку 21. века".

И Карађорђе и Ђинђић стремили су ка Србији као модерној европској држави и на тим темељима ми данас градимо будућност наше земље, рекао је Шутановац.

Министар је потом присуствовао извођењу егзерцира гарде Војске Србије на платоу Зорана Ђинђића у присуству представника општине и бројних грађана.

Свечаност поводом отварања реконструисаног Карађорђевог трга и Платоа др Зорана Ђинђића у Баточини (Танјуг)Грађани су били у прилици да погледају како се на војнички начин, а у извесном смислу и парадни начин, приказује узвишеност и репрезентативност Војске Србије и њених елитних јединица.

Реч је о парадној вежби за свечане прилике која се у Србији примењује у протекле две године, а претходно се није примењивала од 30-их година прошлог века.

У реконструкцију трга и платоа уложено је око 42 милиона динара, а средства су обезбедиле општина Баточина и Влада Србије.

На свечаности поводом отварања трга окупљенима се обратио председник општине Радиша Милошевић који је рекао да је за Баточину велика част да учествује у манифестацији "У сусрет дану Војске" у чијем склопу је отворен овај плато и трг.

"Српска војска одувек је била стуб и понос српске државе, али и сваког Србина. Ми смо поносни што из наше општине имамо два генерала у Војци Србије", рекао је Милошевић који је потом уручио захвалницу и плакету министру одбране за вишегодишњу сарадњу и допринос у раду.

Драган Шутановац је у Баточини уручио награде и победницима литерарног и ликовног конкурса на тему "С поносом у служби отаџбине" који је објављен у склопу манифестације "У сусрет Дану Војске Србије".

Министар одбране је после отварања платоа посетио изложбу "Војне пушке великог калибра" која је отворена у Културном центру "Доситеј Обрадовић" у Баточини.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...