ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић: Дубоко верујем у ускрснуће Србије

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у посети породици Грчић у селу Јабучје крај Лајковца, где је присуствовао традиционалном обичају фарбања јаја за Ускрс (ФоНет)Лајковац, 13. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић присуствовао је традиционалном обичају фарбања ускршњих јаја у породици Грчић из села Јабучје крај Лајковца, одакле је поручио да дубоко верује у ускрснуће Србије, односно тренутак када ће она, како је рекао, "поново стати на ноге и постати стабилна и развијена земља на срећу свих својих становника".

Борис Тадић је рекао да су дани уочи великог хришћанског празника, Ускрса, време када сви православни Срби треба да мисле и о другима и да пошаљу поруку мира и помирења.

"Треба да мислимо о прошлости, али изнад свега и о будућности, јер ускрснуће Исуса Христа значи слављење живота, а у симболичном смислу, ја дубоко верујем и ускрснуће Србије", казао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у посети породици Грчић у селу Јабучје крај Лајковца, где је присуствовао традиционалном обичају фарбања јаја за Ускрс (Танјуг)Он је напоменуо да се данас, на дан када сви православни Срби фарбају ускршња јаја, посебна пажња посвећује оном које симболизује чувара дома.

"И Србији је потребна једна велика чуваркућа", рекао је Тадић, истакавши да је изузетно важно чувати традицију, обичаје и културу народа на начин на који то, како је приметио, чини и породица Грчић.

Борис Тадић је указао да је управо то веома важно и за политику прикључења Србије земљама Европске уније.

"И Европска унија у ствари представља једну породицу различитих култура и ми желимо да и наша култура буде присутна у тој великој европској породици", рекао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у посети породици Грчић у селу Јабучје крај Лајковца, где је присуствовао традиционалном обичају фарбања јаја за Ускрс (ФоНет)Он је с домаћинима разговарао о ускршњим обичајима, различитим техникама за фарбање ускршњих јаја, значају чуваркуће — првог црвеног јајета које се офарба и које целе наредне године чува дом породице...

Породица Грчић је, како је приметио, стара демократска породица, која и данас живи на истом месту где су пре четири века њихови преци подигли дом.

"Ви на најбољи начин чувате своју културу и обичаје пред ускршње празнике. Сматрам то веома важним", закључио је Борис Тадић.

Развој села од велике важности за развој читаве државе

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у обиласку имања породице Грчић у селу Јабучје крај Лајковца (Фото сервис ДС)Када је реч о развоју села, Тадић је поручио да је то од велике важности за развој читаве државе и да је неопходно се са подстицајима у пољопривреди, урбанизацијом и изградњом добре мреже путева обезбеди бољи живот и останак младих на селу.

Тадић је рекао да ће на крају процеса који је започет у мандату ове владе "села Србије изгледати као она у најразвијеним земљама света".

"Село без урбанизације не може бити атрактивно за живот и за младе људе које бисмо желели да задржимо на селу и тако зауставимо негативан историјски процес кретања људи искључиво према градовима, а тиме и напуштање изузетног природног ресурса — пољопривредног земљишта", рекао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у посети породици Грчић у селу Јабучје крај Лајковца, где је присуствовао традиционалном обичају фарбања јаја за Ускрс (Танјуг)Он је истакао да је у том смислу од суштинске важности изградња Коридора 10, као и почетак масовне изградње Ибарске магистрале.

"Са довршеним Коридором 10 скоро 70 процената становника живеће на мрежи аутопутева. Управо тако ћемо обезбедити бољи живот на селу, а људи који тамо живе лакше ће моћи да дођу у центар, да се лече, пошаљу своју децу на школовање или студије, која ће се потом враћати на село и бавити се пољопривредом", казао је Тадић.

За то је, како је додао, потребно и да се настави примена мера које поспешују развој пољопривреде, повећање приноса, а самим тим и повећање бруто домаћег производа.

Борис Тадић је рекао да држава овог тренутка даје подстицаје у сточној, ратарској и воћарској производњи.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у посети породици Грчић у селу Јабучје крај Лајковца, где је присуствовао традиционалном обичају фарбања јаја за Ускрс (Танјуг)"Верујем да су ти подстицаји ефикасни и да иду у правцу повећања приноса. Само на тај начин ми можемо да конкуришемо великим пољопривредним земљама", оценио је Тадић.

Држава такође посвећује изузетну пажњу наводњавању, рекао је Борис Тадић и додао да ће захваљујући активностима у тој области у наредним годинама више од милион хектара земљишта бити под системом наводњавања.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

ДС оформио антикорупцијски тим

Београд, 21. јануара 2018.Председник београдског одбора ДС Балша Божовић изјавио је да је оформљен антикорупцијски тим Демократске странке који ради на истраживању криминала и корупције режима СНС-а у...
Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...