ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић у Сокобањи: Предузетништвом до нових радних места

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у посети предузећу за откуп и прераду лековитог биља Адонис у Сокобањи (ФоНет)Сокобања, 14. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић наставио је кампању посетом предузећу за откуп и прераду лековитог биља Адонис, у Сокобањи, које је пример предузетничког модела јер, како је приметио, обезбеђује егзистенцију људима и растерећује државу.

"Био бих веома задовољан ако би након ових избора хиљаде људи покренуло свој приватни бизнис, јер би то значило да смо успели да учинимо нешто супстанцијално за земљу и људе", рекао је Тадић.

Према његовим речима, сваки човек који пронађе могућност да сам себе запосли лишио је државу обавезе да брине о њему, што је изузетно важно у околностима у којима држава мора да збрине све оне људе који су заиста угрожени, а немају никакве могућости да покрену свој бизнис.

Он је приметио да предизборна кампања не треба само да послужи за освајање власти, већ да укаже грађанима на могућности и потенцијале за покретање предузетништва у различитим областима, обезбеђивање сигурности и проналажење извора прихода.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у посети предузећу за откуп и прераду лековитог биља Адонис у Сокобањи (ФоНет)Необрађено земљиште је, подсетио је Борис Тадић, потенцијал за запошљавање.

У Сокобањи је, како је објаснио, добио информацију да је зарада на производњи лековитог биља три и више пута већа него приход од уобичајених ратарских култура.

"Само овај регион има потенцијал да запосли 600 људи на брању лековитог биља, само треба прионути на посао, а не чекати решење од државе. Само на тај начин можемо учинити нешто за себе, своју породицу и земљу", истакао је Борис Тадић.

Власник предузећа Адонис Небојша Станојевић казао је да плантажирање малих површина на југу Србије лековитим биљем може донети много нових радних места.

Нема, међутим, довољно берача, због ранијег одласка младих у градове, али се и они, због кризе, полако враћају селима.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...