ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Мото ових избора је — не дозволити промене на горе

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Књажевца (ФоНет)Књажевац, 14. априла 2012.

Кандидат за председника Србије, лидер Демократске странке Борис Тадић рекао је у Књажевцу да је мото предстојећих општих избора у Србији — "не дозволити промену на горе".

Борис Тадић је у разговору са грађанима Књажевца рекао да би Србија, у супротном, остала "недовршена кућа", неизвесне будућности.

Србија, додао је он, може да се промени и да снажно крене напред у релативно кратком времену уколико наставе да је воде политичке снаге које су је водиле до сада.

"Европска унија је циљ који треба да постигнемо у формалном смислу. Али, пре него што до тога дођемо, морамо да променимо садржај живота, да изградимо путеве, да 70 одсто грађана Србије буде у близини мреже аутопутева, да подигнемо пруге да буду ефикасне. Не требају нам пруге за 400 километара на час, нама је довољна брзина од 160 километара на час и то је економски оправдано и сви ће користити Србију за транспорт, а то ће стварати нова радна места", рекао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Књажевца (ФоНет)Он је подвукао да су гаранција за ова обећања већ завршени мостови и путеви, интересовање страних инвеститора, као и кандидатура коју је земља добила од ЕУ.

"Кандидатура је гаранција и сертификат, односно знак да смо на добром путу. Не бисмо добили тај статус да га нисмо заслужили, јер су услови сада строжији него икада за било коју земљу у прошлости", поручио је Тадић истичући да се због тога не сме стати.

Борис Тадић је апеловао на грађане да не дозволе "да кормило преузму људи који не знају да управљају превозним средством које се зове 'Србија у будућности'".

Како је објаснио, он инсистира на економским темама у кампањи зато што ће бољи старт имати све оне земље које се припремају за "дан после економске кризе".

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у сусрету са младим спортистима у Књажевцу (Танјуг)"Огромна је предност оних који се припремају за дан после кризе, који врше уштеде где год је то могуће, који подстичу мала и средња предузећа, који доводе инвеститоре", објаснио је кандидат за председника Србије.

Избори су, према његовим речима, "дан када одређујемо како ћемо даље и ко смо. Да ли ћемо бити вредан и радан народ, или народ који ће само да се жали због недаћа које су нас задесиле".

"Ми одлучујемо о томе и нема жалбе на неку небеску силу", подвукао је лидер Демократске странке.

"Уколико наставимо овим путем и не станемо, уверен сам да ћемо за релативно кратко време, не одмах, већ након изласка читавог света из економске кризе, моћи да постигнемо високу стопу раста и ниво запошљавања", рекао је Борис Тадић који је посету Књажевцу завршио сусретом са спортистима овог града.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...