ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић: За неке људе у новој влади неће бити места

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Куле (Фото сервис ДС)Кула, Врбас, 17. априла 2012.

Кандидат за председника Србије листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић изјавио је да ће та коалиција формирати владу, али да у њој неће бити они који су се повукли на првој препреци и окренули леђа својим партнерима у најтежим тренуцима, као ни они који су се залагали за политику рата, насиља и злочина.

"Данас на овим изборима наши опоненти су они из опозиције, а и понеко из бивше владе. Посматрамо како се људи владају, колико поштују туђа дела и личност. Нико ко је спреман да побегне са попришта није наш коалициони партнер. Нико ко успоставља политику рата, насиља и злочина није наш партнер за будућност", поручио је Тадић на предизборном скупу у центру Куле.

Обраћајући се грађанима, он је истакао да су пред новом владом послови који захтевају максималну одоговорност и озбиљност и који не дозвољавају да се коалициони партнери повуку на првој препреци.

Према његовим речима, у новој влади неки људи ће морати да буду замењени јер су били "лош зупчаник у систему".

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Врбаса (Танјуг)"Нова влада ће имати и нова лица, биће неких министара који ће остати, неки ће радити неке друге послове, а биће и министара који више неће радити послове у политици", рекао је Тадић.

Противницима из опозиције Борис Тадић је поручио да се не љуте што коалиција окупљена око ДС подсећа грађане шта су говорили ранијих година, "јер грађани треба да знају с ким имају посла".

"Грађани на изборима одлучују коме поклањају поверење и судбину своје деце, односно да ли уводе земљу и породицу у ризик или смањују опасност. Они су променили речи, али то није довољно. Нису променили мисли, а да бисте променили своја дела морате најпре да промените мисли", рекао је Тадић и додао да због тога не заслужују поверење грађана.

На скупу у Врбасу, Тадић је рекао да Србија треба да настави путем ка ЕУ, јер је то заједница у којој ће се наредних 50 година живети најбоље на планети и поручио да тим путем грађане могу да воде само они који су својим делима доказали да су дорасли том задатку, а не они који своју причу мењају свакога дана.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Врбаса (ФоНет)Према његовим речима, 2020. године Србија ће већ бити члан ЕУ, али је до тада неопходно да се заврши посао који је започет у протекле четири године.

"Ми знамо куда идемо — у Европску унију. Знамо и зашто идемо — због грађана Србије, јер је тамо највећи квалитет живота и животни стандард. То је заједница народа где су сабрана најбоља искуства у привреди и правном систему, а која је уједно и највећи мировни пројекат на свету", навео је Тадић.

Борис Тадић је истакао и да ЕУ ових дана прави пројекат да до 2020. креира 17 милиона радних места и да Србија хоће да за своје грађане обезбеди најмање 200.000.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...