ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Улагање у Дунав шанса за развој источне Србије и целе земљe

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у посети домаћинству Саше Младеновића у насељу Текија код Кладова (Танјуг)Кладово, 19. априла 2012.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" и председник Демократске странке Борис Тадић поручио је грађанима Кладова и Голупца да је улагање у инфраструктуру, посебно Дунав, претпоставка развоја овог дела Србије и земље у целини.

"Улагање у Дунав, што ће поспешити развој рибарства и туризма, претпоставка је развоја. То је наша намера, то је оно што чинимо", рекао је Тадић након обиласка домаћинства Саше Младеновића у насељу Текија у близини Кладова.

Лидер Демократске странке је рекао да ће држава помоћи пловидбу Дунавом, зато што су Коридор 7, односно Дунав, "наша директна водена и траспортна веза са Северним и Црним морем и другим морима и огроман потенцијал за развој Србије".

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима у Кладову (Танјуг)Борис Тадић је инвестирање у пристан и лукобран, што се чини у Голупцу, навео као модел који треба да буде примењен у свим градовима на току Дунава у Србији и додао да се тако становништво брани од потенцијалних поплава и улаже се у развој.

"Градићемо интрамодалне центре на Дунаву што ће допринети индустријализацији земље. Наша стратешка замисао је да Србија, иако нема море, активирањем потенцијала у лукама Констанца и Бар са стратешким партнерима, и интрамодалним центрима, подигне квалитет лучког претовара на Дунаву", рекао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић приликом посете домаћинству Саше Младеновића у насељу Текија, поред Кладова (Танјуг)После посете домаћинству Саше Младеновића, Борис Тадић је рекао да такво мало предузеће домаћина, професионалног рибара, представља пример како људи могу да растерете државу и преузму део одговорности за егзистенцију на себе.

"И то је најважнија порука ових избора — како да људима дамо поуку, лек како могу да учине нешто за себе", рекао је лидер Демократске странке који је у источну Србију дошао аутобусом са обележјима кампање "За сигурну будућност".

Борис Тадић је грађанима у Кладову поручио да се осврну око себе и пронађу своју шансу и додао да ће држава стати иза неког предузећа кад год то може, као у случају Железаре Смедерево.

Он је нагласио и да "радници морају да буду одговорни и учине све како би били атрактивни инвеститорима јер само на тај начин могу да осигурају радна места".

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у разговору са младима у аутобусу, на путу ка Кладову (Фото сервис ДС)Тадић је и у Кладову поновио да нема одустајања од политике мира, захваљујући којој се Србија измирила са суседима, као ни од одбране интегритета земље искључиво мирним средствима.

"Србија на дан избора мора да се избори за добар пут — пут побољшања животног стандарда грађана, а тога нема без пута у ЕУ", закључио је Борис Тадић.

Он је данас посетио и Велико Градиште и Голубац, а с њим су у посети градовима источне Србије били и Душан Петровић, Нада Колунџија и Борко Стефановић.

(Извор: Танјуг)

Повезане галерије

Борис Тадић у Кладову: Улагање у Дунав шанса за развој источне Србије и целе земље

19 април 2012(Кладово, 19. априла 2012) Председнички кандидат коалиције Избор за бољи живот и лидер Демократске странке Борис Тадић поручио је грађанима Кладова и Голупца да је улагање у инфраструктуру, посебно Дунав, претпоставка развоја овог...

Борис Тадић у Кладову: Улагање у Дунав шанса за развој источне Србије и целе земље

19 април 2012(Кладово, 19. априла 2012) Председнички кандидат коалиције Избор за бољи живот и лидер Демократске странке Борис Тадић поручио је грађанима Кладова и Голупца да је улагање у инфраструктуру, посебно Дунав, претпоставка развоја овог...

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...