ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Дулић: Уверен сам да ћемо победити на изборима и наставити започете пројекте

- A +
Члан Председништва Демократске странке Оливер Дулић (Танјуг, архива)Ћуприја, 20. априла 2012.

Члан Председништва Демократске странке Оливер Дулић изјавио је у Ћуприји да је уверен у победу листе "Избор за бољи живот — Борис Тадић" на изборима 6. маја.

"Уверен сам да ће тим који је руководио овом земљом, руководити и у будућности и да ћемо наставити са свим пројектима које смо започели", рекао је Дулић код штанда Демократске странке у центру Ћуприје.

У Ћуприји смо реализовали неколико пројеката који су потпуно изменили град и побољшали живот људи, истакао је Дулић.

"Наравно, очекује нас велики посао, посебно када је у питању Ћуприја која мора искористити потенцијале на коридору 10, довести инвеститоре и запослити људе", казао је он.

"Стварање услова није само празна прича, није само непрестано понављање пројеката и планова или пројекција, већ стрпљив и постепен рад свих потенцијала које наша земља има и када је у питању наше прикључење Европској унији и реално искоришћавање европских потенцијала", рекао је Дулић, који је министар животне средине, рударства и просторног планирања.

Дулић је претходно, у пратњи председнице Скупштине општине Ћуприја Ксеније Милошевић, обишао радове на подручној школи "13.октобар" у Супској, око пет километара од Ћуприје, где је деци поклонио лопте за спортске игре.

Школа се обнавља средствима из Програма помоћи грађевинској индустрији у условима светске економске кризе, у вредности 7,36 милиона динара, а Дулић је обишао и радове на реконструкцији Олимпијског базена у Ћуприји, где је вредност радова 36,8 милиона динара.

"Сигуран сам да ће овај базен, који је престао са радом 1992. године, сада када се заврши, после 20 година, имати своју сврху и смисао, да ће овде уживати људи, пливачки клубови, деца учити да пливају и тренирати ватерполо", рекао је Дулић новинарима на базену.

Драго ми је да ћемо завршити и школу и наставити да реализујемо и друге пројекте, додао је Дулић и истакао да је "овако у целој Србији, готово у сваком граду, видимо најзад резултате целокупног Програма помоћи грађевинској индустрији, не само кроз запошљавање грађевинске оперативе".

О објектима који сада ничу широм Србије, грађани су могли само да сањају, а сада виде да смо људи од речи, закључио је Дулић.

Председница Скупштине општине Ћуприја Ксеније Милошевић нагласила је да је влада у "инфраструктурне објекте у Ћуприји инвестирала више од 100 милиона динара".

Велики пројекти станоградње упослили грађевинску оперативу

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Србије Оливер Дулић изјавио је да ће цена квадрата у насељу "Др Иван Рибар" у Београду бити 1.194 евра.

Купци којима је то први стан, на ту цену неће плаћати порез на додату вредност (ПДВ) од 18 одсто.

"У насељу 'Др Иван Рибар' почела је изградња око 800 квалитетних станова, а у том комплексу биће и тржна зона, вртићи и школе. Цена је свакако повољнија у односу на новоградњу у другој зони Београда", изјавио је Дулић у Ћуприји приликом обиласка радова који се финансирају из Програма помоћи грађевинској индустрији у условима светске економске кризе.

Дулић је рекао да су велики државни пројекти станоградње упослили грађевинску оперативу, јер 35.000 радника ради у београдском насељу "Степа Степановић", а очекује да ће у населу "Др Иван Рибар" бити упослено око 5.000 грађевинских радника.

У оквиру Програма помоћи грађевинској индустрији, како је истакао, до сада је у Србији завршено или се гради више од 90 школа и обданишта, 49 спортских објеката, стадиона, базена, хала спортова, 68 објеката јавне инфраструктуре, као што су путеви, мостови, топловоди и гасоводи, 26 домова културе и 18 болница и домова здравља.

"Сваки од тих објеката значи побољшање квалитета живота наших грађана и представља посао за наше грађевинске раднике. Захваљујући тим пројектима, пројектима станоградње које смо покренули у Београду, и пројектима социјалне станоградње, који ових дана започињемо у 12 градова у Србији, успели смо да сачувамо супстанцу грађевинске оперативе", изјавио је Дулић.

У грађевинском сектору, како је додао, има још пуно проблема, али је тај сектор успео да преживи тешку кризу, за разлику од земаља у окружењу, где се то није десило.

Дулић је нагласио да је враћено поверење грађана у државне пројекте, који су показали да "држава може да гради изузетно квалитетно и у складу са европским стандардима".

Дулић је у Ћуприји обишао радове на Основној школи "13. октобар" вредне више од 7,6 милиона динара, као и радове на реконструкцији Олимпијског базена.

За опремање Моравског парка спортско-рекреативним садржајем из Програма помоћи грађевинској индустрији издвојено је 14,8 милиона динара.

(Према вести агенција Танјуг, Бета)

Повезане галерије

Оливер Дулић: Уверен сам да ћемо победити на изборима и наставити започете пројекте

20 април 2012(Ћуприја, 20. априла 2012) Члан Председништва Демократске странке Оливер Дулић изјавио је у Ћуприји да је уверен у победу листе Избор за бољи живот — Борис Тадић на изборима 6. маја. Уверен сам да ће тим који је руководио овом...

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...