ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пољопривредницима обезбедити сигурне аранжмане

- A +
Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић (Танјуг, архива)Брус, 20. априла 2012.

Министар пољопривреде Србије Душан Петровић рекао је у Брусу, обилазећи погоне компаније Вино Жупа, да је могуће остварити економски развој уколико пољопривредници направе дугорочне и извесне аранжмане са великим компанијама.

"Врло је битно да Вино Жупа и компаније које се налазе у овој бранши, разрешавајући своје економске проблеме, отворе простор великом броју пољопривредника за већу зараду и озбиљан развој, а Министарство пољопривреде ће подржати све добре планове", рекао је Петровић.

Коментаришући најављено потписивање седмогодишњег уговора између Министарства пољопривреде и компаније Вино Жупа о обновљању старих засада воћа и винове лозе, Петровић је рекао да прво ова компанија са својим кооперантима треба да направи јасан план, поручивши да ће Министарство подржати овакав начин организовања.

"Ми подржавамо план да хиљаде газдинстава из овог краја уђу у дугорочне пословне аранжмане са Вино Жупом. То је добро за компанију, пољопривреднике, па и за државу, јер извозећи храну, ми ћемо отворити простор за бољи живот", казао је Душан Петровић.

Према његовим речима, Србија је лане извезла храну у вредности од 2,7 милијарди долара и, како је истакао, сигурни аранжмани са великим компанијама поставиће економски развој на добре темеље.

Министар пољопривреде истакао је овом приликом да је данас донета Уредба којом се подржава производња воћа, поврћа, цвећа и печурака на основу које ће бити финансирани трошкови садница за проширење воћњака и винограда до десет хектара.

"Суфинансираћемо куповину опреме за подизање воћњака и винограда до 22 милиона динара, уколико то не прелази 40 одсто од укупне инвестиције", објаснио је министар и додао да је, уз повољне кредите које је Министарство обезбедило за пољопривреднике, направљен добар амбијент за развој ове области.

(Извор: Танјуг)

Повезане галерије

Душан Петровић, Брус: Пољопривредницима обезбедити сигурне аранжмане

20 април 2012(Брус, 20. априла 2012) Министар пољопривреде Србије Душан Петровић рекао је у Брусу, обилазећи погоне компаније Вино Жупа, да је могуће остварити економски развој уколико пољопривредници направе дугорочне и извесне аранжмане са...

Повезане вести

Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Трибина Ивањица: Решења за грађане, промена система (Фото: Инфолига)

Демократе у Ивањици: Решења за грађане, промена система

Ивањица, 24. октобра 2017.Демократска странка у Ивањици организовала је трибину на тему актуелних политичких дешавања у Србији где су говорили потпредседница...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...
Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од Скупштине града Суботица доношење...