ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Душан Петровић обишао газдинство Мирослава Баточанина у Почековини

- A +
Потпредседник Демократске странке Душан Петровић (Танјуг, архива)Трстеник, 20. априла 2012.

Србија је лане први пут после 12 година остварила суфицит у трговини прехрамбеним производима са Хрватском, рекао је у Почековини код Трстеника потпредседник Демократске странке Душан Петровић и најавио могућност већег извоза у Руску Федерацију.

"Врло је важно да наставимо са повећањем производње млека и сигуран сам да ћемо у 2012. години повећати извоз прерађеног млека и млечних производа у земље региона", рекао је Петровић, који је и министар пољопривреде и трговине.

Он је закључио да је политика Министарства пољопривреде о подстицају производње млека почела да даје резултате и поручио да ће се наставити у истом правцу.

"Донели смо Уредбу о премији за млеко у износу од пет динара док је подстицај по грлу 25 хиљада динара", подсетио је Петровић.

Он је додао да је у 2011. години у Србији откуп млека повећан за 10 процената и износио је 800 милиона литара, нагласивши да је Србија први пут почела да извози млеко.

Душан Петровић је обишао данас и пољопривредно газдинство Мирослава Баточанина који се бави производњом поврћа у најсавременијим пластеницима и том приликом изјавио да је оваква врста производње начин да се она интензивира.

"Трстенички крај има огроман потенцијал у производњи поврћа и веома је важно да се ти произвођачи организују како би се уз помоћ државе формирали дистрибутивни центри", рекао је Петровић.

Он је додао да ће Министарство пољопривреде и трговине уложити озбиљну енергију како би се ушло у процес формирања оваквих пунктова, јер они отварају велики простор за извоз.

(Извор: Танјуг)

Повезане галерије

Душан Петровић обишао газдинство Мирослава Баточанина у Почековини

20 април 2012(Трстеник, 20. априла 2012) Србија је лане први пут после 12 година остварила суфицит у трговини прехрамбеним производима са Хрватском, рекао је у Почековини код Трстеника потпредседник Демократске странке Душан Петровић и најавио...

Повезане вести

Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Трибина Ивањица: Решења за грађане, промена система (Фото: Инфолига)

Демократе у Ивањици: Решења за грађане, промена система

Ивањица, 24. октобра 2017.Демократска странка у Ивањици организовала је трибину на тему актуелних политичких дешавања у Србији где су говорили потпредседница...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...
Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од Скупштине града Суботица доношење...