ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Победили смо организовани криминал, следи обрачун са корупцијом

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Љига (ФоНет)Љиг, 24. априла 2012.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је грађанима Љига да ће деоница пута Љиг—Прељина, али и генерално улагање у инфраструктуру променити лице овог краја и целе Србије.

Окупљеним грађанима Борис Тадић је поручио и да ће његова пажња у новом мандату бити посебно усмерена на борбу против корупције.

"Од вас тражим енергију и поверење за нови председнички мандат, јер тај мандат треба да нас одведе до коначног циља — чланства у Европској унији", поручио је Тадић.

Када наши опоненти кажу да није битна ЕУ, они заправо кажу да ће пут младих кроз живот у Србији бити много тежи од пута њихових вршњака из земаља у ЕУ, навео је Тадић.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Љига (Танјуг)Најављујући и у новом мандату наставак борбе против корупције, он је казао да је до сада, у првој фази, Србија на колена бацила организовани криминал, а да ће у другој та иста енергија бити уложена у обрачун са корупцијом.

"То је суштински важно, јер је корупција пошаст савременог човечанства и спречава развој. Упућују нам примедбе да нисмо довољно радили на томе — ми смо радили више него сви пре нас. Да не буде никакве дилеме — пре нас нико није урадио више", поручио је Тадић.

Он је додао и да се неће одустати од провере спорних приватизација јер, како је навео, "нико од политичара који данас наступају на изборима нема право да нам држи лекције јер су они све то могли да ураде док су били на власти".

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Љига (Танјуг)"Нема никога ко није био на власти у последњих 20 година и зато би могли мало да спусте тон кад је реч о борби против корупције јер ће им се то вратити као бумеранг чим правни систем и истражне институције заврше оно што је до њих", истакао је Тадић и закључио:

"Ми смо ризиковали све наше у борби против криминалаца и нема разлога да то исто не учинимо и када је реч о корупцији".

Борис Тадић је изразио уверење да ће деоница пута од Љига до Чачка односно до Прељине донети "добро овом граду, створити нове, добре околности за развој Љига и околине, променити лице овог краја, али и целе Србије".

То и јесте био наш циљ протеклих година, додао је Тадић — да изградимо инфраструктуру, подигнемо потенцијале за запошљавање, на позитиван начин променимо оно што треба.

Кандидат за председника Србије и председник ДС Борис Тадић у дружењу са младима у аутобусу на путу ка Љигу (Танјуг) На том путу било је и грешака и проблема, који се, како је рекао, исправљају у ходу.

Он је подсетио на пет важних поља рада — ЕУ, Косово, економија, улагање у младе и борба против корупције.

"Потребно је започети преговоре о чланству у ЕУ. Верујем да у следећем председничком мандату, за пет година, ти преговори могу бити и завршени", поручио је Тадић.

Они ће бити тешки, комплесни и захтевају понекад болне реформе али доносе бољитак свима, нагласио је Борис Тадић.

Он је подсетио на свој план у четири тачке за решење косовског питања — нема поделе, нема признања, а за север специјалан статус, посебне гаранције за Србе у енклавама, нови статус за цркве и манастире.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Мионице (Фото сервис ДС)Посебна пажња, према његовим речима, биће посвећена изградњи инфраструктуре и објеката који ће омогућити довођење инвеститора.

"Потребно је обавити технолошку обнову земље, довести инвестиције у сваку општину", рекао је он и подсетио да је статус кандидата подигао потенцијале за то.

"Од статуса кандидата број потенцијалних немачких инвеститора повећао се три пута јер је њихова осигуравајућа кућа Хермес за два нивоа подигла статус Србије", додао је лидер ДС, који је јуче боравио у Немачкој.

"Након избора моја намера је да обиђем још неколико концерна аутомобилске индустрије", најавио је Тадић уз опаску да се у наредном периоду мора напорно радити, те да људи морају да буду свесни да држава не може да реши све проблеме и да и сами морају да сносе део одговорности, и да се, ако је то потребно преквалификују.

Кандидат за председника Србије и председник ДС Борис Тадић у дружењу са младима у аутобусу на путу ка Љигу (Танјуг) "Ко неће да се преквалификује није незапослен. Тако је у Холандији, Немачкој, у целом свету чији ми део желимо да будемо", рекао је Тадић.

Коначно, Тадић је истакао значај улагања у образовање и поменуо као лош пример "Нокије" која, како је навео, није могла да издржи конкуренцију "Самсунга" и "Ајфона" управо зато што није довољно улагала у иновације.

"Или, пример Холандије, која у пољопривреди има ниво производње од 75 милијарди евра, наспрам Србије која има само три милијарде евра, и то управо због улагања у иновације", казао је Борис Тадић.

После Љига, кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке састао се и са грађанима Мионице.

У посети Љигу, Мионици, Ваљеву и Убу са Борисом Тадићем данас су и Ружица Ђинђић, Нада Колунџија и Александар Влаховић, а у Љигу им се придружио и фудбалски репрезентативац Саво Милошевић.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...