ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Проверићемо порекло имовине сваког политичара, почев од мене

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Уба (ФоНет)Уб, 24. априла 2012.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је са скупа у Убу да неће дозволити било ком политичару да доводи у питање његово и поштење странке на чијем је челу.

Борис Тадић је, обраћајући се грађанима, али и одговарајући на инсинуације које су последњих дана стизале из опозиционог табора и појединих медија, рекао да својим поштењем стоји иза обећања грађанима.

"Не обећавам куле и градове, већ сигурност, мир, поузданост, јасно управљање и јасно вођење државе. Стојим својим животом иза тога, својом енергијом, свим својим знањем и искуством. Стојим својим поштењем и не дозвољавам ником у Србији, међу политичарима, да доводи у питање наше поштење", рекао је Тадић.

Он је још предложио а затим и најавио да ће се врло брзо проверити унакрсним испитивањем порекло имовине сваког политичара у Србији, и додао: "Предлажем да се пође пође од мене".

Агенција за борбу против корупције упутиће захтев Демократској странци да достави извештаје и документацију о трошковима путовања председничког кандидата ДС Бориса Тадића у Хановер, речено је у тој Агенцији.

То је, иначе, био одговор Агенције на питање београдског дневника "Политика" да ли ће проверавати како су плаћени Тадићев пут и трошкови боравка у Хановеру и да ли ће то бити учињено одмах или након извештаја о трошковима његове председничке кампање.

У Агенцији наводе да "кандидати у предизборној кампањи имају право да путују о трошку политичког субјекта којем припадају, с тим што су политички субјекти дужни да трошкове таквих активности у изборној кампањи прикажу у извештају о трошковима изборне кампање".

Агенцији је и кандидат СНС за градоначелника Београда Александар Вучић обећао "трошковник" односно тражене информације о посети бившег градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија, који је био гост СНС.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...