ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић: Оборили смо криминал на колена, победићемо и корупцију

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Бољевца (Фото сервис ДС)Бољевац, 26. априла 2012.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић изјавио је да је Србија успела да обори криминал на колена и да ће исто тако успети да се избори с корупцијом, што је изузетно важан услов да се у наредних пет година заврше преговoри о чланству у ЕУ, а да Србија тако постане чланица и пре 2020.

Ако настави путем којим је кренула, поручио је Тадић на предизборном скупу у Бољевцу, Србија и пре 2020. може постати пуноправна чланица ЕУ, чиме ће се отворити могућност да добије део од 17 милиона радних места које ЕУ планира да отвори до 2020. године.

Борис Тадић је истакао да је до тада потребно урадити много тога, а посебно је битно да се на том путу Србија бори за сваку инвестицију и свако радно место, да смањи бирократију, успостави правни систем и избори се са корупцијом.

У том смислу он је подсетио да је актуелна власт успела да обори криминал на колена.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Бољевца (Танјуг)"Криминалци не смеју да управљају медијима, странкама и ресурсима друштва и не смеју да инвестирају у образовање као што им је била намера пре неколико година. То више није могуће, јер смо криминал оборили на колена", навео је Тадић и додао:

"Оборићемо га и на плећа у најскорије време и завршити ту причу у Србији. И борићемо се са корупцијом. Изузетно је важно да знамо да само правна сигурност обезбеђује долазак инвеститора и бржи пут ка ЕУ. Судови и тужилаштва треба да раде свој посао, сви морају да поштују законе и Србијом не сме да влада корупција, која је пошаст савремене цивилизације", рекао је Тадић.

Србија не сме да одустане од своје европске будућности, поновио је Борис Тадић, јер идеја Европе "за нас је инструмент бољег живота, веће сигурности и извесности и могућности за нова радна места".

"Чак 17 милиона радних места ЕУ планира да отвори до 2020. и ми већ до тада увелико треба да будемо чланица Уније како бисмо били део тог колача", рекао је Тадић, истичући да остатак радних места треба да се отвори кроз привлачење страних инвестиција и подстицање предузетништва.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Бољевца (ФоНет)Као важну тачку свог председничког програма Борис Тадић је навео и очување интегритета земље, не само на Косову и Метохији, већ на свим тачкама Србије које у будућности могу бити угрожене.

"Водили смо мировну политику, политику сарадње са регионом и помирили смо се са свима са којима смо били у завади. Наставићемо тако! Србија је незаобилазан чинилац мира у региону, а измирили смо се и међу собом, што не значи да нећемо победити наше ривале. Има опет да их победимо!", поручио је Тадић.

Он је од грађана затражио подршку за његов план, истичући да је сигуран да по завршетку глобалне економске кризе Србија може доживети велико убрзање и велики раст запослености.

"Сигуран сам да је то могуће, не обећавам куле и градове и немам божију моћ. Обичан сам човек, али сам спреман да наставим да трчим ову трку и да након избора радим на добробит грађана. То је мој посао и моја дужност. Обављао сам је свом снагом свих ових година и спреман сам да тај посао наставим у будућности", поручио је Борис Тадић.

Кандидат за председника листе "Избор за бољи живот" посетиће данас и Зајечар, Бор, Мајданпек, где ће разговарати са грађанима.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...