ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

''Из дана у дан доводимо нове инвеститоре, и тај посао не смемо да прекинемо''

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима у Зајечару (Фото сервис ДС)Зајечар, 26. априла 2012.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић изјавио је да та листа и он сам, за разлику од конкурената, кампању користе за привлачење нових инвеститора и најавио да ће наредних дана Србију посетити председник "Бенетон" групације Лучано Бенетон са планом да прошири активности своје компаније у Србији.

"Разговарао сам са Лучаном Бенетоном ових дана и очекујем га ускоро у Србији, са циљем проширења његове текстилне компаније и изградње нових инфраструктурних постројења", рекао је Тадић у обраћању грађанима у Зајечару.

Инвестиције и изградња инфраструктуре су императив за Србију, јер обезбеђују нова радна места, поновио је Тадић и додао:

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Зајечара (Фото сервис ДС)"Из дана у дан доводимо нове инвеститоре, и тај посао не смемо да прекинемо. Успели смо да изградимо систем за привлачење инвеститора, и Србија је прошле године имала више инвестиција него цео регион заједно."

Он је навео да Демократска странка чак и изборе користи за довођење инвеститора, а не за прекидање државних активности.

"Након избора још више треба да убрзамо тај процес. Данијели у Шапцу, Горење у неколико градова Србије, па и у Зајечару, Фиат који је започео производњу у Крагујевцу... и уз све то треба нам још нових инвеститора. И зато ће спољна политика Србије имати нову улогу, да поред мировне политике ради и на привлачењу инвестиција у земљу", поручио је Борис Тадић.

Једном за свагда рашчистити питање имовине политичара

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима у Зајечару (Танјуг)Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић поновио је позив надлежним органима да спроведу свеобухватну проверу имовине председничких и других кандидата на изборима, и да тај процес започну од њега.

"Предлажем да та комисија пође од мене, па да видимо ко стоји иза власника имовине, ко има станове, куће, викендице, брда и долине, а ко ништа од тога нема", рекао је Тадић на предизборном скупу у Зајечару.

"Да видимо ко баца прашину у очи грађанима и својим противницима, ко упућује лажи и оптужбе без икаквог основа, а ко стоји мирно пред грађанима, износећи свој план и тражећи подршку и поверење с намером да честито обавља свој посао и у будућности", поручио је Борис Тадић.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима у Зајечару (Танјуг)Он је рекао да је неопходно да се то питање једном за свагда рашчисти, како не би сви били оптуживани и како не бисмо живели у атмосфери непрекидних оптужби и агресије.

"Позивам да се крене са унакрсном анализом мојих прихода и моје имовине, и да се утврди да ли у тој имовини постоји било шта за шта нема финансијског покрића у заради коју сам остваривао. Нека се то лепо испита и нек се пође од мене, па онда редом, убрзаним процесом, сваки председнички кандидат и сваки кандидат за члана владе, па да видимо где постоји сумња", рекао је Борис Тадић.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" посетио је претходно Бољевац, где је изјавио да је Србија успела да обори криминал на колена и да ће исто тако успети да се избори са корупцијом.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Драган Шутановац: ДС зна да води Београд

Београд, 10. децембра 2017.Председник Демократске странке говори за Данас о политичкој сцени, опозицији и власти "Размишљамо о томе да кампања, ако будем кандидат, крене са тог пашњака....
Шутановац: И Вучић је свестан да само ми можемо да га победимо

Шутановац: И Вучић је свестан да само ми можемо да га победимо

Шабац, 2. децембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац на главном одбору странке, који се одржава у Шапцу, рекао је да је...
Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Београд, 30. новембра 2017.Једино странке могу да организују опозицију и промене власт, изјавио је лидер ДС Драган...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Нема никаквог прислушног центра ДС

Београд, 29. новембра 2017.Председник ДС Драган Шутановац каже да нема никаква сазнања да је ДС икада учествовала у стварању или да је имала неку паралелну службу безбедности. ...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...