ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић: Наш циљ је да за пет година завршимо преговоре са ЕУ

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима у Рашкој (Фото сервис ДС)Рашка, 28. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић изразио је у Рашкој уверење да Србија за пет година може да заврши преговоре са ЕУ.

"Наш циљ је да за пет година завршимо преговоре са ЕУ, као што је то урадила Словачка. Мислим да и ми то можемо. Имамо шест стотина стручних људи који ће радити у нашим тимовима за преговоре са ЕУ", рекао је Тадић, изразивши уверење да ће наша земља ове године моћи да отпочне преговоре са Унијом.

Тадић је објаснио да Србија треба да постане чланица ЕУ, јер је Унија добар инструмент за решавање проблема људи, али и зато што треба да се прикључимо једном великом процесу на нашем континенту, који треба да нам обезбеди боље услове за рад, виши ниво владавине права, веће инвестиције.

"Наш план везан за ЕУ је уједно и стратегија нашег развоја", истакао је Борис Тадић.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима у Рашкој (Фото сервис ДС)Говорећи о Рашкој, он је подсетио да се у том граду налазе значајна геолошка налазишта која представљају велики потенцијал за развој ове области.

"Некада нисмо имали увид у наша рудна богатства, али се свих ових година понашамо јако одговорно и сагледавамо сваки природни потенцијал. Направили смо стратегијски документ који се зове Просторни план Србије, од којег смо направили Развојни план наше земље у наредних десет година. Тај план је усаглашен са планом ЕУ".

Он је истакао да је уверен да ће актуелна криза потрајати још годину дана и да након тога долазе бољи дани за сваку породицу у Србији и за Србију у целини.

Формирати комисију која ће анализирати имовину и плате политичара

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у разговору са младима у аутобусу на путу ка Рашкој и Новом Пазару (Фото сервис ДС)Борис Тадић је поновио да предлаже унакрсну анализу имовине и плата коју су политичари у Србији имали протеклих година или протекле деценије.

Он је предложио да се формира комисија која би се тиме бавила и да се крене од њега, односно, да се анализирају његова имовина и његове плате.

"Ако постоји макар и један динар разлике, спреман сам да се повучем из политике", рекао је Тадић.

"Везујем своју политичку будућност за извештај те комисије", поручио је Тадић додајући да не разуме како су неки политичари стекли толике станове и куће од опозиционе плате, када он од председничке није имао шансе да купи стан или кућу.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...