ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Србија је земља мира у којој су сви поштовани

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима у Новом Пазару (Фото сервис ДС)Нови Пазар, 28. априла 2012.

Кандидат за председника Србије коалиције "Избор за бољи живот" и лидер Демократске странке Борис Тадић поручио је у Новом Пазару да је Србија земља мира и да ће дати све од себе да свака култура, нација и језик буду поштовани.

"Србија ће бити земља мира за све људе и земља која ће бити угаони камен сарадње са свима. То је Србија данас, али ће бити и у будућности", поручио је Тадић у обраћању грађанима у центру Новог Пазара.

Борис Тадић је одао признање грађанима Новог Пазара рекавши да су много трпели у протеклој деценији, те да разуме њихову жртву и патњу.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обиласку фестивала хране у Новом Пазару (Фото сервис ДС)"Никада ниједну реч нећу рећи против било кога ко поштује другог човека", казао је Тадић истакавши да је време унутрашњих конфликата у Србији завршено јер је она постала другачија и боља земља.

"Морамо да се боримо за мир. Не смемо да разумемо да мир пада с неба. Морамо да се изборимо са искушењима која су у нама и променимо оно што није добро у нама. Морамо да радимо много више него у прошлости и морамо да будемо добри и честити једни према другима", рекао је Тадић.

Говорећи о својој политици дијалога и мирног решавања проблема Косова, Тадић је објаснио да таквом политиком брани интересе свих етничких заједница у Србији, не само српске, већ и албанске, али и бошњачке, ромске, мађарске и свих других.

Кандидат за председника Србије Борис Тадић у обиласку фестивала хране у Новом Пазару са Расимом Љајићем и Драганом Шутановцем (Фото сервис ДС)Он је додао да владавина права, као демократска тековина, подразумева да права грађана не зависе од националне и верске припадности, али и да сваки грађанин има обавезу да се придржава закона.

На крају је грађанима Новог Пазара поручио да неће бити миран док не доведе инвеститоре у њихов град и поручио да су предстојећи избори судбоносни, јер одређују којим путем ће ићи земља после 6. маја.

"Избори 6. маја су значајанији од оних 20. маја, јер одлучују да ли ћемо се кретати набоље или нагоре", закључио је Борис Тадић.

Председнички кандидат Демократске странке је, заједно са потпредседником ДС Драганом Шутановцем и лидером Социјалдемократске партије Расимом Љајићем обишао Фестивал хране у центру Новог Пазара.

(Извор: Танјуг)

Повезане галерије

Борис Тадић у Новом Пазару: Србија је земља мира у којој су сви поштовани

28 април 2012(Нови Пазар, 28. априла 2012) Кандидат за председника Србије коалиције Избор за бољи живот и лидер Демократске странке Борис Тадић поручио је у Новом Пазару да је Србија земља мира и да ће дати све од себе да свака култура, нација и...

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...