ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић најавио даљу борбу против организованог криминала

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Пријепоља (Фото сервис ДС)Пријепоље, 28. априла 2012.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић најавио је у Пријепољу да намерава да учини даљи напор у борби против организованог криминала наредних година.

"Учинили смо огроман напор и велики успех у обарању криминала на колена, оборићемо га на леђа наредних година", рекао је Тадић обраћајући се грађанима Пријепоља.

Он је рекао да припадници организованог криминала прижељкују да дође до политичких промена у Србији, јер се криминалци надају да тако неће имати посла с озбиљном државном управом, да ће лакше обављати посао, да их неће прогонити на свакој тачки света.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Пријепоља (Фото сервис ДС)Тадић је подсетио да се српске власти боре против криминала не само у Србији, већ и у Латинској Америци, у Атлантском океану, где су, заједно са партнерима, запленили највеће количине наркотика.

Истовремено је поручио да се корупција мора "оборити на леђа", јер се уз постојање корупције, како је подвукао, ниједно друштво не може развијати.

Борис Тадић је поновио да не прихвата да неко у Србији тврди да нема посла, а при томе одбија послове који му се нуде.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Пријепоља (ФоНет)"Држава према некоме ко неће да ради за 1.500 динара дневно нема никакву обавезу", поручио је он и позвао младе да завршавају школе за које постоји извесност запошљавања.

"Не треба се стидети ниједног посла, начина да се поштено заради новац. Морамо се понашати рационално и трезвено", подвукао је Тадић и навео да је и сам обављао разне послове, од продавања новина до професорског посла.

Уз подсећање да су избори 6. маја изузетно битни за земљу, Тадић је грађанима рекао да сами морају да процене ко је шта учинио за земљу и за њих, шта су створили његови политички опоненти који, како је навео, само дају празна обећања.

"Разлика између њих и нас је што смо ми изградили аутопут, изградили мостове, укинули војни рок, склопили мировне споразуме, помирили се са свима, изборили се за статус кандидата, што значи да су реформе у свим доменима друштва напредовале", објаснио је Тадић.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Пријепоља (Танјуг)Од земље која је у прошлости имала само конфликте, подсетио је он, Србија је постала неодвојиви чинилац и градитељ мира на југоистоку Европе.

За разлику од претходника који су, како је рекао, улагали у сукобе, претње и зло, садашња власт све проблеме решава мирним путем, преговорима, дипломатијом, употребом знања, па је тако и кад је реч о Косову и Метохији.

Борис Тадић је најавио да је спреман да са стручњацима направи национални план за подизање наталитета, како нам се не би дешавало да сваки пут кад дочекамо попис констатујемо да је све мање наших сународника.

"Морамо нешто да учинимо коренито у том смислу, да подигнемо културу родитељства, да будемо посвећени стварању нових живота", поручио је председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот", који је данас обишао и Краљево, Рашку и Нови Пазар.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић (ДС): Министар Шарчевић мора бити смењен јер оправдава насиље

Београд, 23. новембра 2017. Поводом реакције министра Шарчевића на вршњачко насиље, потпредседница Демократске странке Тамара Трипић...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Демократска странка

ДС Пећинци: Осуђујемо упад разбојника у кућу опозиционарке

Пећинци, 17. новембра 2017.Демократска странка Пећинци најоштрије осуђује синоћни упад три наоружана непозната лица у кућу Јелене Грујић, председнице ОО...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...