ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Министар Шутановац обишао фабрику ФАП у Прибоју

- A +
Министар одбране Србије Драган Шутановац у обиласку компаније Фап корпорација у Прибоју (Танјуг)Прибој, 28. априла 2012.

Министар одбране Србије Драган Шутановац изјавио је да неговање и поспешивање домаће производње јесу интерес државе, Министарства одбране и Војске Србије, како би радници у том сектору били упослени у изради оног дела опреме који је неопходан за систем одбране.

Драган Шутановац је посетио компанију "Фап корпорација" у Прибоју, уочи испоруке 30 камиона Војсци Србије и најавио да ће ускоро бити потписан уговор за још 10 нових камиона из тог погона.

"Као што униформу наших војника производи ''Јумко'', или као што купујемо друге домаће производе, жеља нам је да Фабрика аутомобила Прибој настави да се развија", нагласио је Шутановац и изразио задовољство досадашњим куповинама, али и будућом сарадњом у развоју возила за потребе система одбране.

Министар је рекао и да очекује да ће потенцијалним ребалансом буџета, по формирању нове владе, бити обезбеђено више средстава за инвестиције у систем одбране.

Министар одбране Србије Драган Шутановац у обиласку компаније Фап корпорација у Прибоју (Танјуг)"Чињеница да Војсци Србије недостаје више стотина таквих камиона гарантује да ФАП има перспективу. Неопходна је и подршка државе, али и да остали елементи Владе и локалних самоуправа испоштују домаћу производњу и да и они купују као што то чини наше министарство", оценио је Шутановац.

Директор ФАП-а Мирко Стојовић посебно је истакао значај помоћи Министарства одбране тој фабрици, наглашавајући да се досадашња сарадња показала као светао пример сарадње са домаћом индустријом, који треба наставити.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...