ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: За стабилност Србије неопходан европски пут

- A +
Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац (Танјуг, архива)Врњачка Бања, 30. априла 2012.

Само листа "Избор за бољи живот — Борис Тадић" има капацитет да спроведе реформе у Србији, поручио је потпредседник Демократске странке Драган Шутановац.

Он је на предизборној конвенцији у Врњачкој Бањи рекао да је за напредак и стабилност Србије неопходно да се у наредном периоду обезбеди европски пут и да што пре почну преговори са ЕУ, што значи, како је навео, да се настави пут који је трасирала Демократска странка.

"Живот сваког грађанина Србије зависи од остварења европских стандарда. Желимо да код нас успоставимо стандарде који су у прошлости велики број младих људи одвели у ЕУ, да би могли да се врате овде и да овде раде као у иностранству", рекао је Шутановац.

Према његовим речима, Србија треба са свима и на Истоку и на Западу да буде у добрим односима, али да је ЕУ једино право одредиште.

Као аргумент, он је навео податак да "Србија данас више извезе у Италију, него у Русију, Кину, Индију, Америку и Бразил заједно", и на питање ко је Србији важнији одговорио да је најважнији купац наших производа.

Драган Шутановац је нагласио и да Србија није добила већ изборила статус кандидата за ЕУ и додао да је, "суочена са невиђеном економском кризом, успела да остане на ногама, да подигне производњу, да повећа извоз и смањи увоз".

"За председника се кандидују и муфтија, и војвода и необавештени, сви би да се измере са јединим правим политичарем и државником, са човеком са визијом и човеком који у свом мандату има резултат, са правим господином, са Борисом Тадићем", истакао је Шутановац.

Говорећи о председничком кандидату Српске напредне странке Томиславу Николићу, Шутановац је казао да је од свега што је лидер напредњака "учинио за 22 године бављења политиком, једино чега можемо да се сетимо јесте да је као потпредседник владе, у време највећих санкција и бомбардовања, решио своје стамбено питање".

Драган Шутановац, који је и кандидат за посланика, рекао је и да Николић већ 22 године прима плату из пореза који плаћају грађани.

На предизборном скупу је говорио и амбасадор Србије у Вашингтону Владимир Петровић који је подсетио да је пре десетак година на изборима у Америци Џорџ Буш победио Ала Гора за само 300 гласова на Флориди, што значи да је сваки глас важан.

"Прошли смо кроз 10 година санкција и лудила и зато себи не можемо да дозволимо да поново станемо", закључио је Петровић.

На предизборном скупу у конгресном центру "Звезда" представљени су кандидати за одборнике у Скупштини општине са листе "Избор за бољи живот — Борис Тадић", на челу са сада првим човеком Врњачке Бање Зораном Сеизовићем.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...