ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Отворен нови хотел у Врњачкој Бањи

- A +
Председник Владе Србије Мирко Цветковић (Танјуг, архива)Врњачка Бања, 1. маја 2012.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић отворио је новоизграђени апартман-хотел "Solaris Resort" у Врњачкој Бањи, који ће, према његовим речима, значајно обогатити туристичку понуду тог места.

Цветковић је после отварања хотела истакао да је завршена прва фаза изградње тог објекта који тренутно запошљава 35 људи, а планирано је инвестиција од још 10 милиона евра, која ће омогућити запошљавање још људи.

Председник Владе Србије је навео да хотел "Solaris Resort" нуди смештај искључиво у апартманима, што ће гостима омогућити да се осећају као код куће, а на располагању су им и услуге велнес центра, сауне...

Цветковић је изразио очекивање да ће овај хотел привући домаће и стране госте и честитао власнику на визији, уз оцену да су такви људи неопходни Србији.

Премијеру је током отварања хотела додељен "пасош" тог угоститељског објекта, што му омогућава статус привилегованог члана и госта.

Прва фаза објекта "Solaris Resort" већ је реализована и тренутна понуда хотела се састоји од 33 смештајне јединице, ресторана и семинар сале, велнес центра, спортско-рекреативних садржаја.

Предстоји изградња нових 40 смештајних јединица, ресторан сале капацитета 250 места, конгресне сале, затворен и отворен базен.

Премијер обишао радове на регулацији тока Врњачке реке

Премијер Србије Мирко Цветковић обишао је, током посете Врњачкој Бањи, радове на реконструкцији централног градског парка и регулацији тока Врњачке реке.

Комплетна реконструкција врњачког парка ради се после 80 година и започета је прошле године изградњом јапанског врта на пола хектара.

Ове године настављена је реконструкција на површини од 3,5 хектара, а обухвата уклањање старих и болесних стабала, садњу нових, изградњу нових цветних алеја, стаза за шетњу, постављање нове расвете и изградњу две фонтане.

Вредност тих радова је 50 милиона динара из средстава подстицаја грађевинској индустрији, а укупна вредност посла 70 милиона динара.

Регулација тока Врњачке реке ради се у дужини од 3.100 метара, од Врњачке Бање до магистралног пута Краљево - Крушевац. Реконструкција обухвата изградњу новог корита са израдом стаза за пешаке и бициклисте, мостова, осветљења, измештање комуналне инфраструктуре и чишћење корита реке.

Вредност те инвестиције је 152 милиона динара, реализованих средствима Светске банке, Министарства пољопривреде и трговине, Републичке дирекције за воде и "Србијавода".

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...
Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од Скупштине града Суботица доношење...
Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља" Покрајински одбор Демократске...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Недопустиво смањење права националних заједница

Васин: Недопустиво смањење права националних заједницаНови Сад, 19. јуна 2017. Изјава Мирослава Васина, председника Покрајинског одбора ДС за Војводину: На последњој седници Скупштине...