ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић: Образовање да пружа шансу за радна места

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима у Сремским Карловцима (Фото сервис ДС)Сремски Карловци, 1. маја 2012.

Кандидат за председника коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић изјавио је да је могуће преусмерити образовање у оне секторе који пружају шансу за радна места, а не чекати да држава реши проблем сваког појединца.

Обраћајући се грађанима у центру Сремских Карловаца, Тадић је рекао да ове изборе користи како би упутио одређене поруке, охрабрио грађане и дао им неку врсту упутства како даље.

Борис Тадић је истакао да ће војвођанска влада, али и влада Србије у наредном периоду инсистирати на образовању за конкретан посао или занат.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима у Сремским Карловцима (ФоНет)"Могуће је преусмеравати образовање у оним правцима који нуде радна места, а не чекати да вам држава реши сваки проблем", поручио је Тадић и додао да не постоји држава на свету која може да реши сваки појединачни проблем, да задовољи појединачне афинитете или интересе.

"Зато грађани треба да учине свој део посла, а држава да ствара што боље могућности за образовање и за радна места", нагласио је Тадић.

Он је навео да је током боравка у Војводини имао прилику да разговара с грађанима различитих професија и струка, о потребама, развоју, али пре свега о постизању новог квалитета живота.

Кандидат за председника Србије и председник ДС Борис Тадић у разговору са младима у аутобусу на путу ка Сремским Карловцима (Фото сервис ДС)"Говорили смо о туризму, развоју пољопривреде, виноградарства, али и о софтверској индустрији, развоју универзитета, о инвестицијама у високотехнолошки сектор, који омогућава високе профитне стопе и нови квалитет живота на овом нашем простору", нагласио је Тадић.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" је казао да Сремски Карловци имају "изузетну будућност", не само у туризму и култури.

Борис Тадић је, заједно са премијером Војводине и потпредседником Демократске странке Бојаном Пајтићем, прошетао градом, разговарао са грађанима и попио кафу у једном од кафића.

(Извор: Танјуг, Бета)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...