ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Отворена нова спортска хала у Ковачици

- A +
Председник Владе Војводине Бојан Пајтић приликом отварања нове спортске хале у Дебељачи код Ковачице (www.vojvodina.gov.rs)Ковачица, 1. маја 2012.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић посетио је Дебељачу, село поред Ковачице, и са председником ове банатске општине Мирославом Кришаном отворио нову спортску халу.

Веома сам срећан што данас могу да отворим и предам вам на употребу овако модерну и лепу спортску халу, која дуго представља сан мештана Дебељаче, казао је Пајтић приликом свечаног отварања.

Много је било речи о томе да млади треба да остају у својим малим местима и на селу али то је могуће само онда када то село, као и свака друга средина у Војводини, младима може да понуди све оно што младом човеку треба и што њихови вршњаци у граду већ имају, рекао је Пајтић.

Сигуран сам да ће европска општина Ковачица, и сва њена места, баш као што смо заједно изградили овако важан објекат, наставити да чини све како би млади људи не смо остајали него имали што боље услове за живот, у складу са европским стандардима, нагласио је председник војвођанске владе.

Сигуран сам да ће ова хала омогућити младим људима да се баве спортом али и постати епицентар свих друштвених збивања у Дебељачи селу у општини Ковачица. Због тога ће сасвим сигурно, овдашњи живот од данас бити много другачији и бољи онакав какав једно велико село у Војводини и заслужује, рекао је председник Владе Војводине.

У Дебељачи месту које има око 5,5 хиљада житеља постоји неколико спортских клубова, од којих су најпознатији рукометни женски тим, као и стонотенисери за које је у простору поткровља направљен посебан простор. По речима председника општине Мирослава Кришана нова спортска хала нудиће услове за развој бројних спортова и то не само у самој Дебељачи, већ и на нивоу читаве општине Ковачица која је данас добила центар за развој свих малих спортова.

Уз председника Пајтића данашњој свечаности отварања новоизграђене спортске хале у Дебељачи присуствовао је и директор Фонда за капитална улагања АПВ Небојша Маленковић.

Хала је изграђена средствима покрајинског Фонда за капитална улагања, општине Ковачица и помоћи у оквиру програма помоћи грађевинској оперативи републичке Владе.

Фонд за капитална улагања Војводине је за пројекат изградње спортске хале у Дебељачи обезбедио 41,1 милиона динара, општина је инвестирала 25 милиона а подршка републичке Владе износила је 16,95 милиона.

Мултифункционална спортска хала смештена је уз основну школу "Моша Пијаде" у Дебељачи, па ће тако уз спортска такмичења ова хала, површине преко 1.000 квадратних метара, која прима четири стотине гледалаца, бити коришћена и за наставу фискултуре.

(Извор: www.vojvodina.gov.rs)

Повезане вести

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

ДС: Обуставити приватизацију Луке Нови Сад

Нови Сад, 18. новембра 2017.Лука Нови Сад има промет од преко милион тона робе годишње, статус луке од посебног европског значаја, представља бренд Новог Сада и значајну развојну шансу....
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци власти СНС у покрајини, ништа није...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...