ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић потписао уговор о запошљавању 100 радника у млекари ''Сента''

- A +
Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у општини Сента (www.vojvodina.gov.rs)Сента, 4. маја 2012.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић посетио је општину Сента, где је у просторијама Скупштине општине потписао уговор о запошљавању 100 радника у млекари "Сента", која од данас има новог стратешког партнера, компанију "Виндија" из Вараждина.

Након потписивања уговора председник војвођанске владе, заједно са представницима општине, покрајинским секретаром за рад, запошљавање и равноправност полова Мирославом Васином и В.Д. директором Фонда за капитална улагања Небојшом Маленковићем обишли су спортску халу и термални бунар, који су у изградњи.

Млекару "Сента", која је пре шест година престала да ради, данас смо оживели и покренули. У протеклих неколико месеци нашли смо стратешког партнера, обезбедили смо његов долазак овде, завршили формално-правне процесе и на крају смо званично потписали уговор о запошљавању 100 нових радника, рекао је Пајтић.

Ова инвестиција вредна је 15 милиона евра и она не само да ће запослити 120 радника, већ ће покренути читав низ кооперативних послова са пољопривредницима, кроз развој сточарства. На овај начин ће преко 1000 кооперативних сарадника моћи да пласирају своје производе у млекару, а њима ће такође бити омогућене субвенције, као и продор на тржиште, истакао је председник војвођанске владе.

Сента не напредује само у привредном смислу, већ и у друштвеном стандарду, јер изградња спортске хале код Народне баште је тренутно највећа инвестиција Фонда за капитална улагања овде, истакао је председник Пајтић и додао да њена вредност тренутно износи око 600 милиона динара.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у општини Сента (www.vojvodina.gov.rs)Ова хала неће бити место уско везано за спортска дешавања, већ и за разне друге културне или друштвене манифестације, јер је архитектонски сама по себи вишенаменска, нагласио је он.

Поред тога изградња геотермалне бушотине, надомак хале, јесте основ не само за загревање овог великог првенствено спортског објекта, већ и за потенцијални развој бањског туризма у Сенти, јер она се као општина врло динамично и брзо развија, закључио је Бојан Пајтић.

Директор компаније "Виндија" Мирослав Ћурчић се захвалио на подршци покрајинској влади, јер ова компанија има веома амбициозне планове за даљи рад.

Са почетним капиталом од 15 милиона евра, који ћемо уложити у млекару "Сента", планирамо и проширење производње, јер се ми бавимо и узгојем пилића и пласирањем пилећег меса на многа домаћа и ино тржишта.

Почетак рада млекаре очекујемо до краја ове године, са капацитетом производње око 120.000 литара млека дневно, који ће се производити по најсавременијим стандардима, онако како се то ради у Немачкој и у Шведској, закључио је Ћурчић.

Иначе, Пословни систем "Виндија" у свом саставу има девет предузећа, од којих се шест бави производњом прехрамбених производа. Виндија запошљава око 3.500 радника у Хрватској, а има преко 6.000 коопераната од којих купују домаћу сировину.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у општини Сента (www.vojvodina.gov.rs)Председница општине Сента Анико Жирош је нагласила да је данашњи дан веома важан за грађане ове општине, јер су у ову општину стигле велике инвестиције и 100 нових радних места, значи егзистенцију за исто толико породица.

Са друге стране изградња спортске хале је вишедеценијски сан наших мештана и она ће, надамо се, бити готова до дана града, 11. септембра, а изградња геотермалне бушотине, коју такође финансира покрајински Фонд за капитална улагања је наша шанса и предуслов да идемо даље у плановима за отварање и настанак једног новог бањског центра у Војводини, рекла је Жирош.

В.Д. директор Фонда за капитална улагања Небојша Маленковић овом приликом је подсетио да је овај Фонд у протекла четири месеца измирио сва дуговања према извођачима радова у свим војвођанским општинама.

Ово је само завршетак једне фазе улагања, а следећа фаза ће се ускоро наставити, када се на основу предлога локалних самоуправа види које су то инвестиције, објекти и улагања неопходни за несметан раст и развој свих војвођанских општина, казао је Маленковић.

(Извор: www.vojvodina.gov.rs)

Повезане вести

Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...
Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од Скупштине града Суботица доношење...
Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља" Покрајински одбор Демократске...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Недопустиво смањење права националних заједница

Васин: Недопустиво смањење права националних заједницаНови Сад, 19. јуна 2017. Изјава Мирослава Васина, председника Покрајинског одбора ДС за Војводину: На последњој седници Скупштине...