ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић: Грађани да гласају због своје будућности

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Варварина (Фото сервис ДС)Варварин, 8. маја 2012.

У другом кругу председничких избора не одлучује се о судбини неке од политичких странака, већ ће грађани донети одлуку која опредељује њихову судбину и будућност њихове деце, и зато 20. маја морају да у што већем броју изађу на изборе, поручио је председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић приликом посте Поморавском и Расинском округу.

Борис Тадић је у разговору са грађанима рекао да је одлучио да 20. маја однесе победу, али да је предуслов за то да грађани не буду побеђени равнодушношћу, већ да гласајући учине нешто за своју државу и одреде како ће изгледати њена будућност.

"Поштујем људе који су, осим за своју породицу, спремни да ураде нешто и за своју земљу. Не смемо више никада имати паузе од 20-30 година у изградњи ове земље и нације", поручио је Тадић грађанима који су га у великом броју дочекали у Ћићевцу, Варварину и Рековцу.

"Зато ми радимо, имамо огромну енергију, да нисмо радили доживели бисмо судбину Португала, Грчке и других земаља. Ми смо успели да сачувамо систем. Да ли има грешака — има, али ћемо их исправљати у ходу, времену које долази, опасностима и изазовима гледамо у очи, имамо намеру да изградимо Србију да не остане недовршена кућа, то је наша визија", додао је он.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Варварина (ФоНет)Тадић је истакао да је његов тим најстручнији у овом делу Балкана, као и да му је у изградњи модерног и развијеног друштва потребна енергија свих грађана Србије, без обзира на политичку припадност, без обзира да ли је реч о пољопривредницима, професорима, омладини.

"Може ли напредак да се деси само одлуком председника и његовом вољом и енергијом? Мени је потребна енергија свих грађана, потребна ми је подршка свих друштвених слојева", рекао је Тадић.

Он је подсетио да је Србија била погођена ратовима и да су житељи Варварина међу онима који су преживели најтеже тренутке у блиској историји, али да је политика мира и регионалне стабилности иза које стоји гаранција да се у будућности слична зла неће поновити.

"Ако се нешто десет година разара, није довољно десет година да се све поправи, али близу смо тог циља. Свако мора да да властити допринос и само тако можемо решити хроничне проблеме овог друштва", казао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са најмлађим грађанима у Варварину (Танјуг)Борис Тадић је се, иначе, у посету Поморавском и Расинском округу упутио аутобусом, заједно са новинарима и функционерима ДС Вуком Јеремићем и Оливером Дулићем, и најавио да ће до избора свакога дана обилазити по четири града.

"После избора обилазићемо не само градове Србије, већ и светске метрополе трагајући за инвеститорима", рекао је Тадић.

Он, како је истакао, није импресиониран могућношћу да поново постане председник, али је импресиониран могућношћу да постигне нешто за Србију.

"Постати председником је велика ствар, али је то сврховито само ако можеш да урадиш нешто за своју земљу и да оставиш траг", казао је Тадић, који је поручио и да прихвата ТВ дуел са својим противкандидатом Томиславом Николићем.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у разговору са младима у аутобусу на путу ка Рековцу (ФоНет)Борис Тадић је позвао све грађане да изађу на изборе, поручивши да нико нема право да остане код куће и на тај начин каже да га не занима шта је будућност земље.

"Није свеједно да ли сам председник ја или је то Томислав Николић. Од тога зависи какав ће бити наш третман у свету, како ћемо се носити са проблемима. Поштујем свог противника, али сматрам да он не може да обавља овај посао", рекао је Тадић.

Грађани су, иначе, у свим градовима исказивали жељу да се фотографишу са Борисом Тадићем, а он је предност дао деци и старијима.

Данашњу предизборну посету централној Србији Борис Тадић ће завршити у Јагодини.

(Према вести агенција Танјуг, Бета)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...