ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић позвао Николића на серију дебата

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић приликом обраћања грађанима Јагодине, са Драганом Марковићем (Фото сервис ДС)Јагодина, 8. маја 2012.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је да је већ сутра спреман за ТВ дебату са противкандидатом Томиславом Николићем, и позвао га на серију дебата како би сучелили мишљења о свим важним питањима за Србију.

Борис Тадић је новинарима у Јагодини рекао да је до другог круга избора остало мање од две недеље, и да би дуел противкандидата грађанима могао да помогне да одлуче на легитиман начин ко ће управљати Србијом наредних година.

"Да би грађани могли да донесу такву одлуку потребно је да изађемо са својим предлозима и у дебати. Позивам мог противкандидата Томислава Николића да већ сутра изађемо пред медије, да искористимо ових неколико дана ако треба да имамо и више дебата и ја сам спреман да дебатујем о сваком питању", рекао је Тадић.

Од председника зависи како ће Србија бити прихваћена у свету

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић приликом обраћања грађанима Јагодине, са Драганом Марковићем (Фото сервис ДС)Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић оценио је да су председнички избори веома важни, јер од њих зависи и карактер државе у будућности и како ће Србија бити прихваћена у свету — као предвидљив партнер или као земља која ће сваких неколико година мењати политику у зависности од интереса различитих политичких фактора.

"Зато позивам грађане да на ове изборе изађу 20. маја. Тај позив је упућен са великом озбиљношћу, зато што су ови избори од изузетног значаја за будућност земље", казао је Тадић, који је у центру Јагодине одржао предизборни скуп на којем му је подршку пружио и лидер Јединствене Србије и градоначелник тог града Драган Марковић.

Борис Тадић је том приликом истакао да је једна од највећих тековина прошле владе чињеница да су се у њој помирили људи који су у претходној деценији били на супротним странама, чиме је Србија престала да буде земља унутрашњих конфликата.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Јагодине (ФоНет)"Без великог пријатељства не може велики посао да се заврши. Не можете имати само техничке односе са људима у коалицији, морате имати пријатељски, лични однос, али и да се зна ко шта ради и да се зна ред."

"Тачно се зна каква је надлежност Драгана Марковића Палме, зна се моја надлежност, зна се ко представља земљу, ко води општину и ту не смеју да се 'побркају лончићи'. У Србији ће се знати ред и након председничких избора", поручио је Тадић.

Осврћући се на познату Марковићеву реченицу да се "патриотизам не сипа у тракторе", Тадић је рекао да она заправо дефинише како треба преокренути политику, стварати за будућност и бранити националне интересе на врло практичним питањима као што су радна места.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима Јагодине (Фото сервис ДС)"Бићу поносан када све велике светске компаније постану српске компаније. Ја тако видим Србију. Хоћу да најбоље светске компаније постану српске компаније, да буду не само у Београду, Новом Саду и Нишу, већ и у Јагодини, Владичином Хану, Трговишту", казао је Тадић, изрекавши бројне похвале на рачун локалне власти у Јагодини која је успела да од тог града направи једну од најатрактивнијих дестинација за страна улагања.

Он је позвао грађане да гласају за визију модерне, европске Србије, али и патриотске Србије која не да на себе када су њени национални интереси у питању.

Драган Марковић Палма: Цела Србија за Тадића

Председник Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић Палма позвао је гласаче коалиције СПС−ПУПС−ЈС, али и све грађане Србије, да у другом кругу председничких избора гласају за Бориса Тадића.

Марковић је у Јагодини, на предизборном скупу председничког кандидата листе "Избор за бољи живот" Бориса Тадића, позвао да за Тадића свој глас дају и они који су у првом кругу гласали за друге кандидате.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић приликом обраћања грађанима Јагодине, са Драганом Марковићем (ФоНет)"Хоћу цела Србија да гласа за Тадића", истакао је Марковић и поручио да су због Бориса Тадића инвеститори из целог света почели да долазе у Србију.

"Некада сам говорио да се патриотизам не сипа у тракторе, сада кажем да се статус кадидата за чланство у ЕУ сипа у нова радна места и зато морамо да гласамо за председника Бориса Тадића", рекао је Марковић.

Марковића је, на неколико састанака са страним званичницима којима је био присутан као градоначелник Јагодине, импресионирало и како је Тадић заступао интересе грађана Србије.

"Дозволите, у име коалиције СПС−ПУПС−ЈС, да Вам први честитам, да сте Ви нови-стари председник", рекао је Драган Марковић обраћајући се Борису Тадићу.

(Извор: Танјуг, ФоНет)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Неискрени европејци ударили у зид са политиком седења на две столице

Београд, 26. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац за дневни лист Данас изјавио је да су неискрени европејци у...
Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Београд, 22. октобра 2017.Обраћајући се делагаткињама и делегатима на изборној конференцији Демократске омладине, Форума пензионера и Форума...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Београд, 12. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се данас са председником Социјалистичке интернационале и некадашњим премијером...
Божовић: Млади да се побуне

Божовић: Млади да се побуне

Београд 11. октобра 2017.Млади у Србији треба да се побуне и направе од ове земље место по својој мери, изјавио је посланик Демократске странке Балша Божовић и упозорио да Србију напушта најперспективнији део...