ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић: Залагаћу се и убудуће за мир и стабилност Србије и региона

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању на конвенцији у Новом Пазару (Фото сервис ДС)Нови Пазар, 11. маја 2012.

Кандидат за председника Србије и председник ДС Борис Тадић поручио да ће се и у будућности залагати за мир и стабилност Србије, али и помирење и стабилност читавог региона.

Борис Тадић је на градском шеталишту у Новом Пазару, препуном грађана, рекао да има намеру да настави путем мира и помирења.

"Било је много зала у нашим животима, помућених односа, да су се побратими посвађали, комшије завадиле, да су уништавани људски животи без икаквог разлога. То више никада не сме да се понови", рекао је Тадић на предизборној конвенцији у Новом Пазару.

Он је подсетио да је као дечак имао пријатеља Сеада у Сарајеву, који је сада велики хирург у Лондону, на шта је поносан и да је он део његовог детињства и његовог српског идентитета, као што је он део његовог бошњачког.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању на конвенцији у Новом Пазару (Фото сервис ДС)"Желимо да градимо регион у којем сваки грађанин има бољу будућност", подвукао је Борис Тадић.

"Имам намеру да наставим даље, да победимо на овим изборима. Треба ми ваша подршка и за помирење, политику мира. Добро знате колико је важно борити се за мир. Треба ми подршка за инвестиције, изградњу путева, енергетских потенцијала", рекао је Тадић.

Он је додао да је у прошлости било и тешких одлука, и тренутака када је тешко бити сам, и да су са њим били Расим Љајић и Сулејман Угљанин.

"Било је незадовољних јер нисмо решили сваки проблем у Србији, а није било могуће све решити. Али било је задовољних, јер путујемо без виза, немамо непријатеље и сви су нам пријатељи у свету, и подигли смо Србију високо на међународној лествици", казао је Тадић.

Борис Тадић је истакао да годинама мири људе, и да то може учинити само неко ко има мир у себи.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању на конвенцији у Новом Пазару (Фото сервис ДС)"Избори нису рат и насиље. Они који током избора изговоре речи од којих застане дах су људи за које не знате шта ће донети сутра. Човек када каже мир мора да стоји иза те речи, када каже помирење мора да верује у ту реч, а када каже извињење мора да учини да се то догоди. Мора да загрли ближњега и стисне руку и извини се, али и да буде спреман да прими исту такву реч, а не да буде у рату са свима и собом", поручио је Тадић.

У том контексту он је рекао да је добио подршку у првом кругу јер је чинио оно што је и мислио.

"Није било разлике између речи и наших мисли и дела", додао је Борис Тадић.

"Гледамо опасности у очи и идемо храбро кроз цунами кризе. Није било кризе да није прошла, куга је прошла, па ће и ова криза. Сада је важно довести инвеститоре", рекао је Тадић, нагласивши да неће одустати док не доведе велику компанију и у Нови Пазар.

Говорећи о пројектима који су у току и који тек треба да се реализују, он је навео да је донета одлука да аутопут прође кроз Пештер.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић на конвенцији у Новом Пазару (Фото сервис ДС)"Тај пут ће бити пут пријатељства јер повезује све нације и вере. Тај пут не можемо сутра да завршимо, али смо почели да га градимо свом снагом, нашим српским компанијама, и биће и прилике да се запосле људи. Радимо га са нашим азербејџанским пријатељима", најавио је Тадић.

Говорећи о Бошњацима, он је оценио да та култура заслужује подршку Републике Србије и њеног председника, те указао да је питање идентитета питање постојаности човека на суверено корачање у будућност.

"Увек ћу бранити то право свих етничких заједница у Србији, као и сваког Србина", поручио је он.

Борис Тадић је рекао да је 20. мај дан када сви треба да изађу на изборе и кажу шта мисле какав карактер држава треба да има, да ли да остане земља свих нација и темељ мира на Балкану, или можда да се окрене у непознатом опасном правцу.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић на конвенцији у Новом Пазару (Танјуг)Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић рекао је да је, да би победа проевропских снага у Санџаку била потпуна, потребно да Борис Тадић победи 20. маја.

"Није свеједно ко ће бити председник Србије. Никада лакшег избора није било. Санџаклије су гласале за разне политичке опције, али када су гласале за председника увек су били на правој страни, и то ћемо и сада", поручио је Љајић грађанима Новог Пазара, који су се према његовој процени окупили у рекордном броју.

Лидер Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин рекао је да је циљ Санџака јединство, и подсетио да су грађани тог дела Србије од 1993. без икаквог условљавања подржали Тадића.

"Имали смо најбољу владу са много странака, али толико различитих странака могао је да одржи на окупу цели мандат само Борис Тадић, и нико други у Србији", казао је он.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак поручио је да је Борис Тадић био добар председник, и да је успео Србију да извуче из раља национализма.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић на конвенцији у Новом Пазару (ФоНет)"Једно је сигурно а то је да ми који смо се деценијама борили за добар, квалитетан и миран заједнички живот никада нећемо одустати од тог циља и тог идеала. Одлучујућа битка је 20. маја када ћемо још једном показати да ова земља и народ припадају Европи и да нико нема право да их из ње извлачи", поручио је Ненад Чанак.

Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац рекао је да је Борис Тадић бољи кандидат и бољи председник него што је његов противкандидат.

"Противник не може да прихвати пораз, и данас иде по Србији и каже да је покраден, као Калимеро. Сваки пут је покраден, а шест пута је изгубио. Решење је пензија, време је за пензију. Да би Србија напредовала неки људи морају да оду у пензију, а да ли су је заслужили историја ће показати. Ово што он ради ових дана води у велике сукобе, а ми желимо мир и стабилност", нагласио је Шутановац.

"Ниси покраден, имаш лошу диплому, не знаш да сабираш. 'Ајде у пензију и чувај унучиће на понос своје породице", поручио је Драган Шутановац Томиславу Николићу.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...