ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић: Избројаћемо гласове за сваког неверног Тому, ако треба и пет пута

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић са грађанима Сенте (Танјуг)Сента, 12. маја 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић позвао је грађане Србије да изађу на изборе 20. маја и својим гласовима обезбеде победу политике мира, стабилности и јасног усмерења ка ЕУ.

Тадић је у обраћању грађанима у Сенти рекао да Србија одмах након избора мора да добије стабилну владу, и то и на нивоу Републике и покрајине, која ће спровести мере штедње, али истовремено офанзивно кренути да ради на запошљавању и отварања нових радних места.

Он је рекао да од грађана тражи да обавезно изађу на изборе и одлуче како ће да изгледа њихова будућност, будућност Сенте, Војводине, Србије и свих грађана.

Тадић је додао да му је од изузетне важности како ће протећи изборни процес у Србији и позвао све учеснике да до краја избора, када су очи упрте у Србију, покажу одговорност за демократски процес и изборе који су круна демократије.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Сенте (ФоНет)Он је рекао да је Србија таман успела да измени слику о себи у свету, и да је након тешких деведесетих година данас постала кључни фактор стабилности у региону.

"Данас постоје политички чиниоци који би хтели да наруже лице Србије и да је врате у деведесете године", указао је он и додао да сви грађани својим гласовима на изборима морају то да онемогуће.

Тадић је нагласио да постоје институције и државни систем те да се ништа не може решавати на улицама, а поготово не насиљем. "Зато позивам све да мисле на будућност земље, народа, као и на инвестиције, без којих не можемо отворити нова радна места", истакао је Тадић додајући да политика насиља може да угрози све позитивне процесе у друштву.

Тадић је поручио да никада неће одустати од политике помирења, отварања према свету и стабилности. "Ми смо окренути будућности и наша политика је окренута будућност, а да би таква политика била делотворна потребни су нам стабилност, помирење у региону, и помирење међу собом", рекао је Тадић и додао да тако нешто могу да омогуће само људи који имају мир у себи.

"Позивам вас да 20. маја изађете на изборе и за други круг у Војводини, јер је то важно да би могла да се формира стабилна влада и позивам вас да на демократским изборима гласате. Избори су демократски, избројаћемо гласове за сваког неверног Тому ако треба и пет пута и после тога наставићемо напред", закључио је Тадић.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...