ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић: Потребне су нам стабилне институције

- A +
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Кањиже (Танјуг)Кањижа, 12. маја 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић истакао је у Кањижи да је потребно да Србија добије стабилне институције које су у стању да доносе одлуке, па је због тога битно изаћи на други круг покрајинских и председничких избора у Србији.

"Моје речи су мирне, али то не значи да нисам одлучан. Јако сам одлучан и борићу се сваког дана. Тражим од вас одлучност, јер није свеједно како изгледа влада Војводине, као и ко је председник Србије", поручио је Тадић.

"Потребне су нам стабилне институције које су у стању да доносе одлуке које нас воде ка сигурној будућности, које су у стању да пресеку када је потребно, а не да сваки пут када је тешко паднемо у очај, штрајк и протест и кукамо на неку вишу силу што нисмо остварили што смо желели. Да бисмо у реалности остварили жеље, морамо тешко, планирано и марљиво да радимо сваки дан", рекао је он.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Кањиже (ФоНет)Борис Тадић је истакао да је 20. мај важан дан за будућност Србије и да он предводи листу у којој није само ДС, већ је то листа странака, појединаца и људи који желе да обезбеде сигурну будућност за све грађане Србије без обзира на њихову верску и националну припадност.

Пре избора, како је додао, било је потребно својим делима потврдити властите речи.

"Свих ових година лечимо ране деведесетих, земљу лечимо од неисплаћених пензија деведесетих, од неисплаћене девизне штедње, од дугова који су били изнад 130 процената бруто домаћег производа 2000. године", казао је Тадић.

"Лечимо земљу од разарања, посвађаности са светом, са комшијама, са људима са којима смо живели у миру и благостању. Све то могу да ураде само оне особе које имају мир у себи, а не људи који немиром у себи узнемирују све остале", истакао је он.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Кањиже (Танјуг)Борис Тадић је оценио да је најбољи лек за сваку бољку у Србији отворено радно место, а то је могуће остварити само ако срушимо баријере за мале предузетнике који би могли да прошире своје активности за још једног човека или још ефикаснији лек — да велики инвеститори долазе у Србију и отварају нова радна места.

"Постигли смо велики успех, али то није довољно, јер потребне су стотине хиљада радних места да ту највећу бољку излечимо", казао је он, подсећајући да је Србија прошле године била земља са највећим инвестицијама у региону.

Капитал и инвестиције, према његовим речима, долазе само у стабилне земље, окренуте ка будућности, у којима су људи помирени међу собом и где знају шта им је стратешки циљ, у земље где су народи сагласни у томе где им је будућност, а не долазе међу посвађане.

Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Кањиже (Танјуг)"Миран сам у себи, знам којим путем Србија треба да иде, а то је пут у ЕУ. То је најсигурнији пут. То није пут где нема проблема. Моје европске колеге решавају те проблеме. Али, то је простор где ће се наредног века живети боље него било где у свету", уверен је Тадић.

"Потребно је наредних неколико година, након почетка преговора, завршити тај посао, реформисати наше друштво у сваком сегменту које је битно за будућност, створити нове шансе и паралелно са тим доводити инвеститоре. Не треба чекати дан учлањења (у ЕУ), већ радити сваког дана на стварању нових потенцијала и шанси за грађане", истакао је Тадић.

Борис Тадић је поручио и да ће инсистирати да "мири Србију у себи, унутар себе, међу властитим грађанима и да мири Србију са светом, да куца на врата како би доводио инвеститоре".

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...