ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић: Тадић и ДС могу да омогуће европску будућност

- A +
Потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић на конвенцији у Сремској Митровици (Танјуг)Сремска Митровица, 16. маја 2012.

Потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић позвао је грађане да у што већем броју изађу на гласање у другом кругу председничких и покрајинских избора и гласају за Бориса Тадића и кандидате ДС који, како је рекао, једини могу да омогуће прилив инвестиција и европску будућност Србије.

Бојан Пајтић је на предизборној конвенцији у позоришту у Сремској Митровици истакао да је у другом кругу председничких и покрајинских избора 20. маја важно да изађу и они који су 6. маја гласали за друге председничке кандидате и овога пута се определе за оне који ће допринети даљем развоју свих локалних средина и Србије у целини.

"На овим изборима се ради о нашој будућности и не само о томе, јер већ сада имамо штете и од саме чињенице да је Томислав Николић кандидат за председника Србије", рекао је он.

Пајтић је истакао да ће Србија у наредним месецима, а можда и наредних година "морати да санира штету коју је (Николић) нанео својим понашањем у току кампање и блаћењем сопствене земље, са фантастичном причом о изборној крађи која је потпуно технички немогућа".

"Ако је нешто сигурно, то је да се у овој земљи не могу покрасти избори, јер је створен такав систем, али изгледа да није немогуће фалсификовати диплому", рекао је Пајтић, алудирајући на начин стеченог факултетског образовања Тадићевог противкандидата.

Конвенција листе ''Избор за бољу Војводину — Бојан Пајтић'' у Сремској Митровици (Танјуг)Бојан Пајтић је навео да тај председнички кандидат "емитује страшно лоше сигнале према Европи, према целом свету — и инвеститорима и међународним организацијама и страним државама".

"Због тога ће нам ови избори требати, не да бисмо га победили, него да би Тадић тријумфовао и да би огромна већина грађана Србије показала да неће да прихвати оног кандидата који је брука, већ да за председника Србије хоће оног са којим ће се поносити", рекао је он.

Пајтић је истакао и да је потпуно јасно да ће будућа и републичка и покрајинска влада бити формиране око Демократске странке.

Он је позвао грађане да гласају за кандидате ДС у другом кругу покрајинских избора, наводећи да ће они бити најбоља спона између локалне самоуправе и покрајинске и републичке владе и тиме обезбедити даљи просперитет својим срединама.

Према његовим оцени, извесно је да је Срем доживео просперитет и процват захваљујући људима из Демократске странке и да то нико у Срему не може да оспори.

На предизборној конвенцији листе "Избор за бољу Војводину — Бојан Пајтић" представљени су посланички кандидати за други круг покрајинских избора.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

ДС подржава долазак ОЕБС-а

Београд, 8. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да Демократска странка подржава долазак посматрачке мисије ОЕБС-а. "Поверење у сам изборни процес је пољуљано због...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...