ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Балша Божовић: Прогон политичких неистомишљеника

- A +
Генерални секретар Демократске странке Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)Куршумлија, 20. децембра 2012.

Генерални секретар Демократске странке Балша Божовић изјавио је да власти у Куршумлији врше прогон политичких неистомишљеника и поручио да ће Демократска странка формирати правни тим који ће стати иза свих грађана који то преживљавају.

Он је рекао да се у Куршумлији "отпуштају људи зато што нису симпатизери, чланови и гласачи Српске напредне странке", и изразио наду да ће централа СНС у Београду реаговати на понашање локалног одбора, како би показали да то није начин да се неко обрачунава с политичким неистомишљеницима.

"Од летос покушавају да врате принудни рад који је законом забрањен. Омаловажавају се и понижавају политички неистомишљеници. На крају је кулминирало тиме што су све политички неподобне отпустили с посла без обзира што имају уговоре о сталном радном односу", рекао је Божовић, који је данас боравио у Куршумлији.

Указујући да се не ради само о отпуштању радника чланова Демократске странке, Божовић је изразио наду да ће та решења бити повучена, а отпуштени радници враћени на посао.

Балша Божовић је најавио да ће Демократска странка формирати правни тим који ће "за овакве и сличне ситуације стајати не само иза својих чланова већ иза свих који преживљавају политички прогон".

Демократска странка је раније саопштила да је председник Општинског одбора ДС у Куршумлији Милан Николић са још 15 радника градских предузећа добио решење о отказу "због политичког реваншизма".

(Извор: Танјуг)

Повезане галерије

Балша Божовић и Милан Николић о политичком прогону чланова ДС у Куршумлији

20 децембар 2012(Куршумлија, 20. децембра 2012) Генерални секретар Демократске странке Балша Божовић и председник Општинског одбора Демократске странке Куршумлија Милан Николић на конференцији за медије о политичком прогону чланова ДС у Куршумлији.

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Стефановић је дежурни потпиривач лажних узбуна

Београд, 15. новембра 2017.Народни посланик Балша Божовић, члан скупштинског одбора за одбрану и унутрашње послове, реаговао је на изјаву Небојше Стефановића у...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Београд који је некада помагао свима данас моли за помоћ за основне потребе

Београд, 21. октобра 2017.Изјава Балше Божовића, председника Градског одбора ДС Београд: Београд је до пре пет година...