ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Ружица Ђинђић: ДС ће бити стожер нове владе

- A +
Представљање књиге др Зорана ЂинђићаКандидаткиња за народну посланицу Демократске странке Ружица Ђинђић, изразила је данас очекивање да ће ДС бити стожер нове владе.

Она је новинарима у Београду, након представљања књиге Зорана Ђинђића "Србија – нови почетак" рекла да после парламентарних избора, 21. јануара очекује нови почетак за Србију.

"Желела бих да Србија после много времена има стабилну будућност", истакла је Ружица Ђинђић и позвала све грађане да се изборе за стабилно друштво.

Представљена књига Зорана Ђинђића "Србија – нови почетак"

Књига покојног премијера Србије и председника Демократске странке Зорана Ђинђића "Србија – нови почетак" у издању Истраживачко-издавачког центра ДС представљена је данас у Београду.

Књигу, према речима приређивача Гојка Тешића, чине две целине – првој "Држава и демократија" припадају четири текста који на најбољи начин одсликавају необичну ауторову аналитичку прецизност, снагу и дубину у периоду од 1991. до 1996. године.

Представљање књиге др Зорана ЂинђићаДруги сегмент "Победничка стратегија за Србију" говори о неопходности промена, о косовском питању, о историјским демократским зимским протестима 1996-1997, о револуционарном, а мирном преврату 5. октобра 2000. године, резултатима препорода – о ангажману између 1995. и 2002. године.

Тешић је на промоцији навео да је Зоран Ђинђић био човек са фасцинантном енергијом која је надилазила људске способности.

Књига "Србија – нови почетак" је, како је оценио, и уџбеник из којег данашњи говорници на политичкој сцени могу много да науче, а дело Зорана Ђинђића ће открити тек будуће генерације.

Председник Истраживачко-издавачког центра ДС Слободан Гавриловић, оценио је да је политичка визија коју је имао Зоран Ђинђић у Србији још неостварена и да је књига мала по обиму, а велика по утицају који има на Србију у целини.

Потпредседница ДС Вида Огњеновић, рекла је да је Зоран Ђинђић био изузетак у нашој стварности јер је имао дара да науку и оно што зна примени, и то се види и у његовим текстовима.

Представљању књиге у Медија центру присуствовали су Гордана Матковић, Божидар Ђелић, Слободан Милосављевић, Александар Влаховић, Гашо Кнежевић, Драгослав Шумарац и други.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Живкo Грозданић Герa (Фото архива)

Трансплантација Ђинђића на Вучића

Београд, 10. новембра 2017.Ауторски текст Живка Грозданића Гере за Данас Поводом конкурса за подизање споменика покојном лидеру ДС Један конкурс који је у суштини тендер, или јавна набавка, толико...
Бранислав Лечић, потпредседник Демократске странке (Фото: Данас)

Лечић: Опозиција Вучићу служи за подгревање охолости

Београд, 07.10.2017.Говори Бранислав Лечић, драмски уметник и потпредседник ДСДОС је пропустио шансу да направи потпуно модерну уређену Србију по свим...
Вида Огњеновић (Фото: www.mc.rs, архива)

Вида Огњеновић: ДС једина формирана око идеја

Београд, 13. августа 2017.Вида Огњеновић се у интервјуу за подгоричке "Вијести" осврнула и на стање у Демократској странци и изјавила да је то једина странка која је уједињена...
Демократска странка

Исаиловић: Влада да служи грађанима а не криминалцима

Београд, 23.05.2017Председник Демократске омладине Београд Филип Исаиловић изјавио је да мора да се прекине пракса да чланови Владе Републике Србије...
Балша Божовић, народни посланик Демократске странке (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Стефановић злоупотребљава унутрашњу контролу полиције

Београд, 9. маја. 2017Посланик Демократске странке Балша Божовић изјавио је данас да ће изнети материјалне доказе о томе да министар...