ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

БОРИС ТАДИЋ: ЦИЉ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ЈЕ ДА ЉУДИ У СРБИЈИ ЖИВЕ МНОГО БОЉЕ

- A +
Завршна конвенција ДСПредседник Демократске странке Борис Тадић изјавио је вечерас да ће ДС 21. јануара остварити само још једну победу у низу и додао да је крајњи циљ Демократске странке да Србија постане чланица Европске уније.

Тадић је на завршној конвенцији у препуној београдској хали Арена казао да је циљ Демократске странке да сваки човек од чланства у ЕУ има користи и да људи у Србији живе много боље.

"Учинићемо све да остваримо наде и потребе свих људи у Србији јер ми то можемо", истакао је Тадић.

Он је поручио да Демократска странка има снаге и визију да обезбеди бољи живот за све грађане и да ће Србију увести у Европску унију.

Србија има мост до ЕУ, то је Демократска странка, истакао је Тадић и додао да су победе оно што је држави потребно.

Он је позвао грађане да гласају на изборима за листу број један, за победу европске Србије и демократских снага.

"Ми се не боримо само за победу наше земље, ми се боримо за победу свих народа, социјалних група, за победу достојанства и нашег идентитета. Ми се боримо за победу сваког угњетеног човека", рекао је Тадић.

Завршна конвенција ДС"Ми хоћемо мир на Балкану, нећемо ратове, да бранимо наш интегритет и нашу земљу, бранимо Косово и границе наше земље, али то радимо тако што мислимо о нашој европској будућности", нагласио је он.

"Ми хоћемо да реализујемо наше идеале. Ми не нападамо људе, ми их бранимо и решавамо њихове проблеме, то је наша политика", рекао је председник ДС.

"Биће великих изазова и искушења у будућности, али ми то можемо, ми смо народ који има свој идентитет, ми смо европски народ", додао је Тадић.

Он је поново затражио подршку грађана Србије у остварењу тог циља јер, како је навео, намера Демократске странке је добра и тиче се сваког човека.

Прва на листи Демократске странке Ружица Ђинђић поручила је бирачима да размисле 21. јануара какву будућност желе, јер њихов је избор – избор за будућност и живот.

Она је навела да су живот деца којима се морају обезбедити услови за школовање, за рад и усавршавање какво имају њихови вршњаци у европским земљама.

Ружица Ђинђић је додала да су живот и најстарији, болесни, незаштићени, изложени насиљу као и они који су агресивном политиком расељени из својих домова.

Завршна конвенција ДСЖивот, према њеним речима, су и све оне различитости култура, језика и нација којима мора да се обезбеди суштинска равноправност и могућност да се развијају и да више никада не буду камен раздора.

"Морамо научити да водимо Србију оним путем који је једино исправан, а то је пут европске сарадње и интеграција", истакла је она и додала да Србија више не сме да буде земља "напаћених и несрећних".

Бивши немачки канцелар Герхард Шредер позвао је грађане да изађу на изборе и изаберу странку Зорана Ђинђића и Бориса Тадића.

Он је казао да је Зоран Ђинђић био храбар политичар, првоборац демократије и мира, не само у Србији него и у читавом региону и далеко шире, и додао да његову улогу у изградњи демократске Србије никада неће заборавити.

"Визију слободољубиве Србије кукавичке убице не могу уништити јер људи као Борис Тадић, Божидар Ђелић и Ружица Ђинђић и сви ви – настављате његово дело", истакао је Шредер.

Он је напоменуо да се у недељу одлучује о правцу у којем ће Србија ићи и навео да је и Европи у интересу да Србија постане чланица ЕУ јер само стабилност у региону омогућава мир и благостање и у Европи.

"Србија има блиставу будућност ако сада донесе праву одлуку, у шта сам уверен. Пут у правцу Европе биће осигуран ако Србију воде људи као што су Борис Тадић и Божидар Ђелић", закључио је Шредер.

Завршна конвенција ДСКандидат за премијера ДС Божидар Ђелић позвао је грађане да у недељу гласају за Демократску странку која ће, по уласку у владу, радити за бољи живот младих, сељака, пензионера, просветних радника, полицајаца, војника и националних мањина – за бољи живот свих.

Он је нагласио да се у екипи Демократске странке налазе људи који су водили земљу када је било најтеже, они који знају да привлаче стране инвестиције и много младих људи.

Представљајући план "Владе за бољи живот" он је казао да су њени циљеви убрзавање европских инетеграција, стабилан динар, стабилне цене, редовна исплата пензија, јачање Војводине, као и бољи живот за све грађане.

Ђелић је истакао да је циљ демократа да се у року од три месеца одблокирају преговори са ЕУ, да Србија, на крају прве године мандата нове владе, добије статус земље кандидата за чланство у ЕУ и да до краја 2008. године имамо белу шенгенску листу.

Према његовим речима, међу циљевима ДС биће и доношење закона о равномерном развоју Србије, увођење бесплатне здравствене заштите за децу и старе, смањење ПДВ-а на куповину компјутера и подршка породицама како би се повећао наталитет.

Потпредседници Демократске странкеКандидат за премијера ДС је казао да је то план само за прву годину мандата владе коју ће предводити и да има доста да се ради али да је он спреман на сарадњу са онима који деле вредности Демократске странке, који хоће да раде и који су спремни да поделе део одговорности.

Потпредседници ДС Драган Шутановац, Вида Огњеновић, Душан Петровић, Ненад Богдановић и Бојан Пајтић позвали су бираче да гласају за листу Демократске странке, јер је глас за ДС једини сигуран глас за европску будућност Србије.

На конвенцији ДС говорили су и премијери Бугарске и Македоније Сергеј Станишев и Никола Груевски, који су поручили да је место Србије у Европи и изразили уверење да ће грађани Србије на изборима подржати Демократску странку зато што "живот не може да чека".

Завршна конвенција ДС

(Извори: Бета, ФоНет)

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...