ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић отворио нови погон прехрамбене индустрије у Пландишту

- A +
Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у обраћању на отварању новог погона прехрамбене индустрије у Пландишту (Фото: www.vojvodina.gov.rs) Нови Сад, Пландиште, 23. августа 2013.

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић свечано је отворио нови погон предузећа "Виндија" у Пландишту.

Бојан Пајтић је на отварању новог погона највеће хрватске прехрамбене индустрије истакао важност ове инвестиције за привредни развој Војводине и обезбеђивање нових радних места.

Председник покрајинске владе је посебно указао на важност тога што је оваква инвестиција реализована у Пландишту, које је једна од три најнеразвијеније општине Војводине и рекао да покрајинска власт свесрдно подржава инвестиције које доприносе развоју овог подручја.

"Покрајинска влада је на захтев компаније Виндија обезбедила преко 19 милиона динара за обезбеђивање 150 радних места. Ово је изузетно важан подухват и ми ћемо и убудуће предузимати програме који ће подразумевати посебну пажњу када су у питању неразвијена или недовољно развијена подручја", рекао је Пајтић.

Председник Владе Војводине је казао и да нема развоја ни Војводине ни Србије уколико имамо великих одступања између различитих делова покрајине, односно различитих делова наше земље.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у обраћању медијима након отварања новог погона прехрамбене индустрије у Пландишту (Фото: www.vojvodina.gov.rs) Пајтић је истакао да ће покрајинска власт у наредним месецима и годинама неговати ону врсту амбиције коју је показала и пре девет година у погледу Срема, када је то подручје било најнеразвијеније у земљи, а које сада ужива рејтинг најпросперитетнијег краја и привлачи највећи број страних инвестиција.

Он је нагласио да управо ту врсту амбијента покрајинска влада жели да постигне у Банату и неразвијеним деловима Бачке.

"Зато ће кроз посебне програме, као што је данашњи, инвеститори у нашој покрајини, који са једне стране отварају нова радна места а са друге дају подршку развоју наше пољопривреде, као нашој највећој развојној и извозној шанси, моћи да рачунају на подршку", истакао је Бојан Пајтић.

Свечаности је присуствовао и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин.

Предузеће Виндија, које послује у Србији од 2009. године и обједињује фарме за тов, производњу сточне хране, индустрију меса и дистрибутивне центре, отворило је данас у војвођанској општини Пландиште нови погон за производњу месних прерађевина у који је уложено 2,6 милиона евра.

Модеран погон представља последњу фазу инвестиционог циклуса који ће осигурати извоз додатних количина српских високофиналних прехрамбених производа у ЕУ и Руску Федерацију.

(Према вести: www.vojvodina.gov.rs) 

Повезане галерије

Бојан Пајтић отворио нови погон прехрамбене индустрије у Пландишту

23 август 2013(Нови Сад, Пландиште, 23. августа 2013) Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић свечано је отворио нови погон предузећа "Виндија" у Пландишту. Бојан Пајтић је на отварању новог погона највеће хрватске прехрамбене индустрије...

Повезане вести

Демократска странка

ДС Војводине најоштрије осуђује неодговорно трошење новца грађана на чланове СНС

Нови Сад, 4. јануара 2018.Покрајински одбор Демократске странке за Војводину најоштрије осуђује неодговорно...
Александра Јерков (Фото архива)

Јерков тражи формирање Анкетног одбора о АТП Војводина

Београд, 6. децембра 2017.Александра Јерков, посланица Демократске странке предложила је на седници Скупштине Србије да се дневни ред допуни образовањем...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

ДС: Обуставити приватизацију Луке Нови Сад

Нови Сад, 18. новембра 2017.Лука Нови Сад има промет од преко милион тона робе годишње, статус луке од посебног европског значаја, представља бренд Новог Сада и значајну развојну шансу....
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци власти СНС у покрајини, ништа није...