ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Бојан Пајтић отворио нову фабрику у Платичеву код Руме

- A +
Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у обиласку погона нове фабрике за производњу каблова у Платичеву код Руме (www.vojvodina.gov.rs)Платичево, Рума, 18. септембар 2013.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић отворио је у Платичеву код Руме нову фабрику за производњу каблова "Каблекс С", која послује у саставу словеначке компаније "Каблекс груп".

По обиласку новопокренутог погона, председник Владе Војводине нагласио је да је "Каблекс С" друга по реду фабрика која је ове недеље отворена у Војводини.

"Пре два дана отворили смо фабрику за производњу лекова у Вршцу, а данас у Срему отварамо модерну фабрику за производњу каблова намењених електро и електронској индустрији", навео је др Бојан Пајтић.

Он је додао да је отварањем новог погона у Платичеву још једном потврђено да регион Срема, десетак година уназад један од наших најмање развијених делова, и даље доживљава снажну привредну експанзију.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић у обиласку погона нове фабрике за производњу каблова у Платичеву код Руме (www.vojvodina.gov.rs)"Са компанијом 'Каблекс С' већ смо сарађивали кроз субвенционисање радних места", навео је председник Пајтић, додавши да је отварање ове компаније значајно с једне стране због тога што ће бити запослено око сто људи, а са друге стране због тога што ће послати снажан сигнал инвеститорима из Словеније, која је четврта по реду по броју инвестиција у нашој земљи, да је ово подручје погодно за успешно инвестирање.

Отварању фабрике присуствовали су и амбасадор Словеније у Републици Србији Франц Бут, директор "Каблекс С" у Платичеву Златко Јутић, представници локалне самоуправе и други угледни гости.

Фирма "Каблекс С", још један је од погона словеначке "Каблекс груп", која има своју производњу у неколико земаља, од матичне Словеније преко Немачке и Пољске, до Турске, Босне и Херцеговине, а сада и Србије. У новом погону производиће се кабловски сетови за белу технику, који су намењени неким од највећих произвођача беле технике са којима "Каблекс груп" сарађује.

(Према вести: www.vojvodina.gov.rs)

Повезане галерије

Бојан Пајтић отворио нову фабрику у Платичеву код Руме

18 септембар 2013(Платичево, Рума, 18. септембар 2013) Председник Владе Војводине Бојан Пајтић отворио је у Платичеву код Руме нову фабрику за производњу каблова "Каблекс С", која послује у саставу словеначке компаније "Каблекс груп". По обиласку...

Повезане вести

Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци власти СНС у покрајини, ништа није...
Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Београд, 22. октобра 2017.Обраћајући се делагаткињама и делегатима на изборној конференцији Демократске омладине, Форума пензионера и Форума...
Божовић: Млади да се побуне

Божовић: Млади да се побуне

Београд 11. октобра 2017.Млади у Србији треба да се побуне и направе од ове земље место по својој мери, изјавио је посланик Демократске странке Балша Божовић и упозорио да Србију напушта најперспективнији део...
Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља" Покрајински одбор Демократске...