ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Демолиране просторије Демократске странке у Дероњама код Оџака

- A +
Чланица Председништва Демократске странке и портпаролка ДС Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива)Београд, 12. децембра 2013.

Просторије Демократске странке у месту Дероње код Оџака, где ће у недељу, 15. децембра бити одржани локални избори, су демолиране, изјавила је портпаролка Демократске странке Александра Јерков.

Александра Јерков је навела да се инцидент догодио током претходне ноћи и нагласила да ДС захтева од надлежних органа да што пре открију и казне починиоце тог "вандалског дела".

"Нажалост, то је сцена којој смо могли да присуствујемо претходних годину и по дана широм Србије и могуће је да се овакве ствари дешавају", рекла је Јерков.

Она је нагласила да Српска напредна странка пред све локалне изборе ствара атмосферу у којој се "пристојни грађани плаше да изађу на изборе јер улицама патролирају људи који долазе у црним џиповима и пописују грађане, улазе им у куће, позивају их на изборе, воде евиденцију о томе ко је изашао на биралишта и притом агитују за СНС".

Александра Јерков је оценила да СНС нема ни план ни људе са којима излази пред грађане на локалним изборима, због чега се сви њихови кандидати и сама странка "крију" иза лика лидера напредњака Александра Вучића.

Она је навела и да СНС на изборе у Оџацима излази у коалицији са Ромском демократском партијом, коју су напредњаци, тврди Јерков, у Новом Саду пријавили за изборну крађу и поднели кривичну пријаву полицији, тврдећи да располаже доказима.

"Али, све те оптужбе за куповину гласова Српска напредна странка је заборавила оног момента када је Ромска демократска партија, прво у Новом Саду, а сада и у Оџацима, ушла у коалицију са СНС", закључила је Александра Јерков.

(Према вести агенције Танјуг)

Повезане вести

Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић (ДС): Министар Шарчевић мора бити смењен јер оправдава насиље

Београд, 23. новембра 2017. Поводом реакције министра Шарчевића на вршњачко насиље, потпредседница Демократске странке Тамара Трипић...
Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Зарђала кашика у Европи

Крушевац, 23. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Кад неко после година ревносног ношења Шешељевог шињела схвати да је тај комад гардеробе демоде, па хватајући корак са светским модним...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...