ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Бојан Пајтић: Избори од сада само уз међународне посматраче

- A +
Заменик председника Демократске странке и председник Владе Војводине (www.vojvodina.gov.rs, архива)Нови Сад, Оџаци, 15. децембра 2013.

Заменик председника Демократске странке и председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да на свим будућим локалним изборима у Србији мора бити обезбеђено међународно присуство.

"Услови на данашњим изборима у Оџацима били су изузетно тешки и куповани су гласови", рекао је Пајтић на конференцији за медије, додајући да је куповина гласова постала константа на изборима у последњих годину дана у Србији.

Избори у Оџацима протекли су атмосфери напада на активисте странака и на новинаре, додао је Пајтић наводећи да се "из локалних избора у локалне изборе понавља да у затамњеним џиповима долазе батинаши и нападају грађане и новинаре".

Бојан Пајтић је рекао да је порука са ових избора да је у Србији завладала атмосфера насиља.

На новинарско питање да прокоментарише чињеницу да су из СНС одмах по објављивању резултата у Оџацима најавили да захтевају расписивање избора у Војводини и да објасни на који начин ће обезбедити међународне посматраче на локалним изборима, Пајтић је рекао да на покрајинске изборе и захтеве за њихово расписивање не жели више да троши речи, јер "они нису у њиховим рукама (напредњака)".

Што се тиче обезбеђивања међународних посматрача, Пајтић ће се, како је рекао, обратити међународним организацијама као што су Хјуман рајтс воч и други.

"Колики год проценат гласова освојила победничка страна на изборима, не постоји оправдање за овакво понашање", рекао је Пајтић.

Он је казао да су у ДС релативно задовољни оствареним резултатом у Оџацима јер је, како је рекао, ДС успела "да понови број гласова који је освојила на прошлогодишњим покрајинским изборима, а то је око 18 процената".

Бојан Пајтић је истакао да Оџаци традиционално нису наклоњена средина Демократској странци подсетивши да је то једина општина у којој је ДОС 2000. године изгубио на покрајинским изборима.

(Према вести агенција Танјуг, Бета)

Повезане галерије

Бојан Пајтић: Избори од сада само уз међународне посматраче

15 децембар 2013(Нови Сад, Оџаци, 15. децембра 2013) Заменик председника Демократске странке и председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да на свим будућим локалним изборима у Србији мора бити обезбеђено међународно присуство. "Услови...

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Говор мржње је једина политика СНС

Београд, 22. јануара 2018.Председник београдског одбора ДС Балша Божовић изјавио је да „увреде и чувени простачки речник потпредседника СНС Миленка Јованова, иза кога сада стаје и...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

ДС оформио антикорупцијски тим

Београд, 21. јануара 2018.Председник београдског одбора ДС Балша Божовић изјавио је да је оформљен антикорупцијски тим Демократске странке који ради на истраживању криминала и корупције режима СНС-а у...
Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....