ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Бојан Пајтић: Избори од сада само уз међународне посматраче

- A +
Заменик председника Демократске странке и председник Владе Војводине (www.vojvodina.gov.rs, архива)Нови Сад, Оџаци, 15. децембра 2013.

Заменик председника Демократске странке и председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да на свим будућим локалним изборима у Србији мора бити обезбеђено међународно присуство.

"Услови на данашњим изборима у Оџацима били су изузетно тешки и куповани су гласови", рекао је Пајтић на конференцији за медије, додајући да је куповина гласова постала константа на изборима у последњих годину дана у Србији.

Избори у Оџацима протекли су атмосфери напада на активисте странака и на новинаре, додао је Пајтић наводећи да се "из локалних избора у локалне изборе понавља да у затамњеним џиповима долазе батинаши и нападају грађане и новинаре".

Бојан Пајтић је рекао да је порука са ових избора да је у Србији завладала атмосфера насиља.

На новинарско питање да прокоментарише чињеницу да су из СНС одмах по објављивању резултата у Оџацима најавили да захтевају расписивање избора у Војводини и да објасни на који начин ће обезбедити међународне посматраче на локалним изборима, Пајтић је рекао да на покрајинске изборе и захтеве за њихово расписивање не жели више да троши речи, јер "они нису у њиховим рукама (напредњака)".

Што се тиче обезбеђивања међународних посматрача, Пајтић ће се, како је рекао, обратити међународним организацијама као што су Хјуман рајтс воч и други.

"Колики год проценат гласова освојила победничка страна на изборима, не постоји оправдање за овакво понашање", рекао је Пајтић.

Он је казао да су у ДС релативно задовољни оствареним резултатом у Оџацима јер је, како је рекао, ДС успела "да понови број гласова који је освојила на прошлогодишњим покрајинским изборима, а то је око 18 процената".

Бојан Пајтић је истакао да Оџаци традиционално нису наклоњена средина Демократској странци подсетивши да је то једина општина у којој је ДОС 2000. године изгубио на покрајинским изборима.

(Према вести агенција Танјуг, Бета)

Повезане галерије

Бојан Пајтић: Избори од сада само уз међународне посматраче

15 децембар 2013(Нови Сад, Оџаци, 15. децембра 2013) Заменик председника Демократске странке и председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да на свим будућим локалним изборима у Србији мора бити обезбеђено међународно присуство. "Услови...

Повезане вести

Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Демократска странка

ДС Пећинци: Осуђујемо упад разбојника у кућу опозиционарке

Пећинци, 17. новембра 2017.Демократска странка Пећинци најоштрије осуђује синоћни упад три наоружана непозната лица у кућу Јелене Грујић, председнице ОО...